MANDAL: Det er magasinet Tara som står for konkurransen, og har plassert Bjørkelid som en av seks finalister.

Bjørkelid driver et barnehjem nord i Thailand, og det er dette som er begrunnelsen for å hedre henne.

I begrunnelsen heter det:

"Hun har vært 13 år i tjeneste for håp, fred og rettferdighet blant glemte flyktninger. Hun er en helt vanlig jente fra Holum i Mandal – med et helt uvanlig og lidenskapelig ønske om å hjelpe flyktninger – spesielt barna – fra Shan-staten i Burma.

Inger-Lise reiste til Thailand i 1999 for å lære språk og undervise tidligere barnesoldater. I løpet av disse årene har hun tatt utdannelse innen pedagogikk og traumebehandling for barn. Hun har også lært å snakke flytende Shan. Inger-Lise har grunnlagt to skoler/sentre for flyktningbarn, der over 100 barn har fått skolegang, håp og trygghet. Alt hun gjør, drives av private midler".

Ut over Bjørkelid, er det fem kvinner som også kan bli kalt årets modigste. Det dreier seg om en bestemor som varslet om omsorgssvikt i sin egen familie, lederen av 22. juli-kommisjonen Alexandra Bech Gjørv, iranske Maryam Tabatabai bosatt i Oslo som har kjempet for retten til å skille seg, Lise Askvik fra Romerike som har satt søkelyset på hvordan tusenvis av norske kvinner går i årevis og venter på rekonstruksjon av bryst etter å ha overlevd brystkreft og til slutt Ann-Charlott Brevik (49) fra Halden som har ofret alt for å gi rusmisbrukere et bedre liv.