Foto: Tarald Reinholt Aas

VENNESLA : — Så langt er jeg fornøyd med dagen. Ingen stygg kjøring å se, sier distriktsleder Øystein Krogstad i Utrykningspolitiet.

Med oppstilling ved Kilefjorden, hadde mannskapene hans ved 14-tiden kun skrevet ut en håndfull forelegg. Ingen førerkort er så beslaglagt fra påsketurister på vei hjem. Dét er Krogstad fornøyd med.

— Den høyeste farten var 85 kilometer i timen i 60-sonen. Det var visst en som skulle hjem fra hytta Én kilometer mer, og førerkortet hadde røket, sier han til fvn.no.

Med et smil

De fleste UP har stoppet i påska, har greit erkjent sine feil, ifølge Krogstad.

— De forklarer de har vært uoppmerksomme på farta. For de vet vi er her, sier han.

Krogstad har opplevd håndtrykk, smil og ønsker om god påske fra bilister han nettopp har bøtelagt.

Selv er UP-sjefen svært glad for en påske uten alvorlige ulykker på sørlandsveiene.

Kikkert og laser

Under kontrollen andre påskedag ved Kilefjorden hastigheten målt med laser. I tillegg brukte UP-mannskapene kikkert for å se etter mangelende bilbelte og ulovlig mobilbruk - der er foreleggene på henholdsvis 1500 og 1300 kroner, opplyser Krogstad.

Sittende med laseren 800 meter unna, forteller Arild Hansen om en nokså stille dag på jobb. Ni biler er loggført med for høy hastighet.

Stoppet

Kort etter vinkes Rune Åkre Lund (19) fra Valle inn. Han har holdt 72 kilometer i timen i 60-sonen. Resultatet blir noen tusenlapper i forelegg.

— Det er fort gjort om du ikke følger med på farten. Men irriterende er det, sier Lund - som likevel har en munter tone seg og UP-sjefen i mellom.