KRISTIANSAND: De fleste lovbruddene som er nevnt i den omfattende tiltalen dreier seg om regnskapsrot og unnlatelse av å betale skatter og avgifter. Det mest alvorlige lovbruddet gjelder imidlertid et tilfelle av forsøk på bedrageri.

Ifølge tiltalen skal Buli ha underskrevet en lønnsavtale med en kvinne som ikke var ansatt. Avtalen skal ha blitt undertegnet etter at festivalen var avsluttet, men datert til april. Kvinnen meldte senere inn et lønnskrav til boet på 117.340 kroner, til tross for at hun under festivalen hadde fakturert for sine tjenester gjennom et enkeltpersonsforetak.

— Forholdet er grovt

Ved en konkurs kan ansatte sikres oppgjør gjennom Nav lønnsgaranti. Vanlige kreditorer får imidlertid ikke en krone dersom det ikke er verdier i konkursboet.

Påtalemyndigheten mener Buli med dette gjorde seg medskyldig i forsøk på bedrageri.

"Forsøket lyktes ikke, fordi bostyrer fant mailkorrespondanse mellom partene som viste at hun hadde fakturert for sine tjenester, og varslet Nav lønnsgaranti. Forholdet er grovt, fordi handlingen ville ha voldt betydelig økonomisk skade," heter det i tiltalen som er undertegnet av politiadvokat Hilde Almåsstø.

Kvinnen har i avhør hos politiet nektet for å ha gjort noe straffbart.

Nekter straffskyld

Strafferammen for bedrageri er bøter eller fengsel i inntil tre år.

Arild Buli nekter for at han gjort noe straffbart, verken når det gjelder bedrageri eller skatteunndragelser.

— Jeg har egentlig ikke noe mer å si enn jeg har sagt tidligere. Det er lov å gå konkurs og en kan ikke alltid bli straffet for det, sier Buli til Fædrelandsvennen.

Bulis forsøk på å gjenreise Quart endte med et underskudd på totalt 20 millioner kroner. Nå er investoren begjært personlig konkurs og skal ifølge seg selv ha en gjeld på 30 millioner kroner.

Kreves for fire millioner

Ifølge tiltalen unnlot Buli å betale over fire millioner kroner i merverdiavgift og artistskatt. Politiet har derfor lagt ned forbehold om at Buli kan måtte betale totalt 4.287.217 kroner i erstatning til skatteetaten og kemneren.

Buli er i tillegg til bedrageri og skatteunndragelser tiltalt for mangelfull bokføring. Buli mener han ikke har gjort noe galt når det gjelder regnskapsføringen.

— Dette er påstander som jeg vil motstride. Jeg forholder meg til min revisor og min advokat. Jeg har gjort mitt beste for å arrangere en festival. Det at man går konkurs midt i året fører jo til at regnskap ikke blir ferdig, sier Buli.