KVINESDAL: Politiet i Kvinesdal har nå frigitt navnet på den avdøde, Thomas Rørvik (18), fra Kvinesdal.

Bilføreren og de to passasjerene som overlevde dødsulykken søndag var alle lokale ungdommer fra Kvinesdal.

18-åringen døde etter skadene han pådro seg, mens de to passasjerene, en mann (18) og en kvinne (15), ble fraktet rett til Flekkefjord sykehus.

Sokneprest i Kvinesdal, Leiv Gunnar Skiftun, sier til Fædrelandsvennen at 18-åringen hadde fylt år nå i sommer, og kun hadde hatt sertifikatet i noen uker.

— Det er riktig at han ikke hadde hatt lappen veldig lenge. Ulykka preger ungdomsmiljøet og bygda i dag. Han hadde veldig mange venner, og det er bare ufattelig tragisk. Dette var en flott ungdom, sier han.

To personer skadet

Ifølge lensmannen i Kvinesdal, Jan Magne Olsen, slapp sidepassasjeren (18) fra ulykka relativt uskadd.

— Han hadde kun noen skrubbsår og ble skrevet ut samme kveld, sier han.

Den kvinnelige passasjeren i baksetet fikk mer omfattende skader.

— Hun har mer alvorlige skader, men ikke livstruende. Hun skal gjennomgå en operasjon ved Stavanger universitetssykehus, sier Olsen.

Avhører vitner

Politiet vil avhøre vitner mandag og tirsdag for å komme nærmere svaret på hvorfor bilen kjørte ut. Sidepassasjeren og vitner i en bil som kjørte sammen med ulykkesbilen er blant dem som vil bli avhørt.

— Men det er ikke sikkert vi vil få noen eksakte svar på hva som skjedde, sier Olsen.

- Tilhører ungdommene noe spesielt miljø?

— Nei, dette er så vidt vi vet unge og kjekke ungdommer fra Kvinesdal, sier Olsen.

Ukjent hendelsesforløp

Bilen kjørte av riksveg 465 nord for Oksesteinbrua, fra Liknes i retning Kvinlog, søndag kveld. Mandag kunne politiet foreløpig ikke si noe mer om hendelsesforløpet.

— Krimteknikere gjorde tekniske undersøkelser av åstedet og bilen i går, men jeg har ennå ikke fått rapporten fra dem. Ulykkeskommisjonen har også gjort undersøkelser på stedet, men det er for tidlig ennå for å si noe om årsak, sier Jan Magne Olsen.

Ordfører i Kvinesdal, Odd Omland, møtte selv opp ved ulykkesstedet søndag kveld hvor han traff ungdommer som hadde samlet seg. Det ble senere en samling i Røde Kors-huset og i Kvinesdal kirke.

— Vi åpnet opp, og fikk på plass kriseteamet med lege, prest, diakon og psykiatrisk hjelp. Det var rundt 60 ungdommer til stede i kirka, sier han.

- Flott ungdom

Omland beskriver bilulykken som dypt tragisk.

— Det er et sjokk når slike ting skjer. Dette er flott ungdom, og det er helt uforståelig at han nå er borte. Tankene mine går til de pårørende og alle ungdommene som deltok i sorgen i går, sier han.

Den 18 år gamle gutten var tidligere elev ved Lister videregående skoles avdeling i Flekkefjord, men var ifølge rektor Elin Stavrum nå ved lære.

— Dette var en tragisk ulykke, og vi har vært spesielt oppmerksomme på alle elevene i dag. Men han gikk ut av skolen i forrige skoleår, og var nå lærling i mekaniske fag, sier hun.