ARENDAL: — To av mennene kom på døra i 20.30-tida og fraktet ham med seg til et sted utenfor byen. På utsiden av ei pizzasjappe ble han slått, sparket og trakassert før han ble kjørt videre i bil til en leilighet. Der ble han bundet og holdt i rundt tre kvarter mens volden og truslene fortsatte. Han ble etter hvert lagt i bagasjerommet på en bil på utsiden, men ble ikke sluppet fri før i 00.30-tida på natta, sier 24-åringens far til Dagbladet.

Kidnappingen skjedde i Arendal forrige mandag, og skal ha vart fire timer. Offerets far forteller avisen at bakgrunnen skal være at sønnen og noen venner hadde spilt volleyball med den antatte hovedmannens eks-kjæreste.

Sjalusidrama

— Dette ser ut til å være et sjalusidrama, der utgangspunktet for frihetsberøvelsen er en bagatell, opplyser etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Agder politidistrikt.

Fire menn er siktet for frihetsberøvelse, legemsfornærmelse og trusler. De er alle kjent av politiet fra før, og skal tilhøre et kampsortmiljø knyttet til et treningssenter i Arendal.

20-åringen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og skal ha forklart at det dreier seg om en misforståelse.

Telefontrusler

Den 20 år gamle hovedmannen er tidligere dømt for ran og grov vold. Han skal tidligere ha forsøkt å påvirke vitner etter å ha vært innblandet i straffbare forhold, og truet også 20-åringen etter at han ble sluppet fri. Denne samtalen ble overhørt av en politimann.

Dagbladet skriver at 24-åringen er ikke del av noe kriminelt miljø, og heller ikke noen økonomisk konflikt med kidnapperne. Kidnappingen anses derfor som ren straff for kontakten med jenta.

Faren sier at sønnen ble ble sinnsykt skremt og redd, og familien frykter represalier.