LISTER: Sønnen er tiltalt for å ha kjørt i beruset tilstand 12. juni i Kvinesdal i fjor. En kamerat er tiltalt for å ha overlatt bilen til 24-åringen, og at han måtte forstå at bilføreren var beruset.

Kjøreturen endte med en trafikkulykke.

Det ble tatt blodprøve av sønnen. Da prøven ble mottatt av Folkehelseinstituttet, var prøveglassene tomme.

Dette førte til at Folkehelseinstituttet varslet politiet i Agder. Far til den siktede 24-åringen ble innkalt til avhør av Spesialenheten, og fikk etter hvert status som mistenkt og senere som siktet.

Etterforskningen fra Spesialenhetens side førte til at blodprøven til 24-åringen ble funnet i desember, og ble deretter sendt til analyse.

Analysert etter seks måneder

— 24-åringen er tiltalt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Folkehelseinstituttet er bedt om å gi en sakkyndig uttalelse om selve blodprøveresultatet fordi det gikk cirka seks måneder fra prøven ble tatt til den ble analysert. Av den grunn ønsker jeg foreløpig ikke å si noe om selve blodprøveresultatet, sier politiadvokat Liv Versland Seland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

24-åringen og kameraten skal møte i retten samtidig. 24-åringens far, den siktede polititjenestemannen, vil bli stevnet som vitne i saken.Spesialenheten for politisaker er på det nærmeste ferdig med etterforskningen av saken mot polititjenestemannen, som har erkjent å ha fjernet sønnens blodprøve og sendt tomme prøveglass til Folkehelseinstituttet.

Straffesaken mot 24-åringen og kameraten skal gå i Lister tingrett.

Saken oppklart

— Rent bevismessig regnes saken som oppklart. Spesialenhetens avdeling i Bergen kommer til å sende dokumentene til sjefen for Spesialenheten innen kort tid for påtalemessig avgjørelse, sier advokat Paal-Henrich Berle til fvn.no.

Berle sier at polititjenestemannens forklaring og erkjennelse foreløpig ikke er tilstrekkelig til at saken kan avgjøres som tilståelsesdom.

— Det foreligger etter vår oppfatning ikke en uforbeholden tilståelse, noe som er nødvendig for at saken kan avgjøres som tilståelsessak, sier Berle.