GRIMSTAD: — Drapstidspunktet er trolig like over klokken 15. Det er et kort tidsrom fra avdøde ankommer leiligheten til skuddet går av. Drapet ble meldt inn til operasjonsleder i Kristiansand klokken 15.14. Skuddet falt like før, opplyser etterforskningsleder Leif Viken ved Grimstad politistasjon til fvn.no.

I går opplyste Viken til fvn.no at avdøde ble skutt i entreen i leiligheten i Tønnevolds gate. 33-åringen ble drept med et skudd fra ei hagle på kloss hold. 35-åringen oppbevarte hagla i boligen.

KJØRES VEKK: Her kjøres den drapssiktede mannens bil bort fra politistasjonen i Grimstad. Han varslet drapet med personlig oppmøte på stasjonen. FOTO: MORTEN BOSWARVA Foto: Morten Boswarva

Overlagt drap?Politiet vil ikke spekulere i om siktede hadde funnet fram våpenet allerede før 33-åringen ankom ettersom han ble skutt i inngangspartiet.

— Per nå har vi ingen sånne teorier. Siktelsen går fremdeles på forsettlig drap, sier Viken.

Dersom det skulle vise seg at 35-åringen hadde klargjort våpenet før 33-åringen ankom boligen, kan siktelsen bli utvidet til overlagt drap.

Tilnærmet oppklart

Etterforskningslederen mener politiet har dannet seg et godt bilde av det som skjedde i leiligheten.

— På en side kan man si at saken er oppklart, men det er et stort puslespill med mange brikker som vi ønsker å få på plass. Det er ennå forhold som trenger avklaring for at vi får et korrekt og riktig bilde. En sånn sak fortjener det, sier Viken.

Ifølge Viken er det gjennomført flere vitneavhør, men det gjenstår fremdeles noen navn på blokka. Politiet etterlyser vitner som kan sitte med viktige opplysninger. Viken sier politiet ikke er på jakt etter spesifikke observasjoner, men ønsker opplysninger som kan gi et bedre bilde av drapshandlingen og motivet.

— Dersom folk har informasjon om den konkrete hendelsen eller hva som utløste den, så ønsker vi kontakt med dem. Forhold som vi ønsker å få belyst er blant annet; Hvorfor hadde siktede hagle i boligen? Dersom noen kan svare på slike spørsmål, må de kontakte oss, sier Viken, som opplyser at siktede mest sannsynlig ikke hadde bæretillatelse for våpenet.

Politiet har så langt ikke vært i kontakt med øyenvitner til selve hendelsen. Men det har vært en rekke mennesker i umiddlebar nærhet til drapsåstedet.

Obduksjonsrapporten

Den foreløpige obduksjonsrapporten er ankommet politistasjonen i Grimstad. Viken sier rapporten ikke blir offentliggjort, men i korte trekk bekrefter den at mannen ble drept med hagle.

— Det som kan sies, er at det er brukt hagle. Hvilke skader avdøde hadde, ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på, sier Viken.

Det er tatt prøver av siktede for å få avklart om han var påvirket av rusmidler. Viken opplyser at slike prøver kan ta opp til to uker å få svar på.

Under gårsdagens pressekonferansen i Grimstad opplyste politiet at ambulansepersonell raskt kunne fastslå at 33-åringen var drept og at gjennomlivningsforsøk var nytteløst.

— Var det personer som var i befatning med liket før ambulansepersonellet ankom?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Viken.

Fengslingsmøte i dag

33-åringen blir klokken 12 i dag framstilt for varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett. Politiadvokat Vanja Bruvoll sier hun vil be om fire ukers varetekt med restriksjoner.

— Jeg kommer til å be om at saken går for lukkede dører med begrunnelse i bevisforspillelsesfare. Etterforskningen er på et tidlig tidspunkt, og det er en alvorlig siktelse. Jeg vil også be om fengsling med restriksjoner. Hvilke er foreløpig ikke helt klart, sier Bruvoll.

Ved drapssaker er det ikke uvanlig at siktede blir fengslet med brev og besøksforbud, eventuelt med isolasjon i starten.

35-åringen sitter fengslet i Arendal fengsel, ifølge Bruvoll.