KRISTIANSAND: Tor Utsogn er gruppeleder for Frps gruppe i Kristiansand bystyre.

— Jeg er veldig overrasket over den vinklingen denne saken har fått. Fra å være en sak som har handlet om en politianmeldelse, dreier det seg nå om at vi som parti har unnlatt å gi henne de beste vervene. Men så sent som i september fikk hun vervet som nestleder i gruppen. Hvilken større tillit kan man bli gitt?, sier Tor Utsogn.

Selve anmeldelsen er han forsiktig med å kommentere. Men uttalelsene om at hun skal ha blitt fryst ut, er han skuffetet over.

— Jeg stiller meg veldig undrende til påstandene om at hun skal ha blitt fryst ut. Jeg er overrasket og veldig skuffet, sier Utsogn.

Nominasjon

I sin politianmeldelse skriver Beate Helland at personer i partiet har gått inn for å ødelegge hennes karriere og støte henne ut av partiet ”på lokalplan og/eller fylkesplan”.

Til Fædrelandsvennen har Beate Helland sagt at noen tipset nominasjonskomiteen om saken mellom henne og Skumsvoll i fjor. I en redegjørelse Helland har sendt til både generalsekretær Geir Mo og Tor Utsogn, skriver Helland at hun i nominasjonsprosessen ble konfrontert med at hun hadde en sak gående med partiet. Dette kom fra en ikke navngitt person som ikke kunne anbefale henne som kandidat.

Nominasjonskomiteen gav Beate Helland femte plass på partiets liste og kom inn i bystyret ved årets kommunevalg.

— Hun har blitt vist stor tillit og ble nominert høyt oppe. Femte plass på listen i et så stort parti i Norges femte største by er en svært god plassering og en sikker plass, sier Utsogn.

Han sier at han ikke har hatt kjennskap til om saken har vært et tema for nominasjonskomiteen.

— Men dersom noen har hatt en mening om Beate Helland er det nominasjonskomiteens jobb å se på det. Slik er det i alle partier. Jeg mener det ikke har hatt noen betydning i det hele tatt. At hun fikk femte plass og vervene hun har, viser det, sier Utsogn.

Etter valget har hun nå plass i helse- og sosialstyret i tillegg til bystyret.

Leder i nominasjonskomiteen, Halvor Hulaas, vil ikke si noe om hvor vidt saken har hatt innvirkning på nominasjonsprosessen.

— Dette er en ikke-sak for meg, og jeg kommenterer den ikke, sier han.

Trist

Tor Utsogn sier han har full tillit til partiet sentralt og måten de har håndtert saken på. Ifølge Utsogn vil heller ikke partiet lokalt foreta seg noe i saken.

— Dette er en personlig sak, og vi som parti kommer ikke til å foreta oss noe her. Beate Helland kommer fortsatt til å ha de vervene hun har, sier Utsogn.

Han legger likevel til at partiet lokalt vil være påvirket av saken.

— Jeg kjenner Beate Helland godt og vet at dette ikke har vært lett for henne. Jeg kjenner også Henning Skumsvoll godt og dette kan ikke være lett for ham heller. Denne saken har bare tapere, sier Utsogn.

God jobb

Beate Helland har selv trukket Tor Utsogn fram som en som har støttet henne. Ifølge Tor Utsogn har han vært fornøyd med jobben Beate Helland har gjort i Frp.

— Alle våre representanter, inkludert Beate Helland, har gjort en god jobb. Det har vært et godt samarbeid i gruppa, hun har hatt stor tillit og har hatt stor frihet, sier Utsogn.