HJARTDAL / SKIEN: Det var i forbindelse med en fest på kveldstid 1. juledag i fjor at Dahlstrøm satt på scooteren da den skar ut av veien og veltet inn i et bjørketre. Hun var på vei til toalettet da ulykken skjedde. Kvinnen ble påført omfattende skader i nakke og hode, og døde umiddelbart etter i ulykken.

22-åringen ble tiltalt for å ha kjørt scooteren eller for å ha overlatt føringen til Søgne-kvinnen.

LES OGSÅ: Ber om ni måneders fengsel etter scooterulykke

LES OGSÅ: – Smilet hennes smeltet oss

Aktor la ned påstand om fengsel i ni måneder. Samtidig ble det lagt ned ønske om tap av førerretten i fire år og 100.000 kroner i erstatning til den avdøde kvinnens mor.

Dette melder ta.no.

Avdøde hadde under festen 1. juledag ytret ønske om å kjøre snøscooter selv. Retten mente at det ikke var bevist at tiltalte faktisk kjørte scooteren på ulykkestidspunktet.

– Retten ser det slik at dersom det skal legges til grunn at tiltalte var fører av scooteren på

den turen ulykken inntraff, så må dette bevises ut over rimelig tvil. Slikt bevis er ikke ført, og det er etter rettens mening tvert imot mest sannsynlig at Dahlstrøm var fører og retten legger dette til grunn, skriver Aust-Telemark tingrett i dommen.

Tiltalte ble imidlertid dømt for brudd på veitrafikkloven.

At tiltalte lot kvinnen, som var kraftig påvirket av alkohol, kjøre snøscooteren er straffbart.

– Kjøringen skulle foregå langs en brøytet og oversiktlig vei uten annen trafikk, og ingenting tyder på annet enn at farten både skulle være og var moderat. Selv om kjøringen her likevel endte i veggrøfta og det på en slik måte at Dahlstrøm mistet livet, ser retten det slik at det ved overlatelsen utenfor garasjen var vanskelig å forestille seg at denne turen innebar noen fremtredende risiko for en dødsulykke. Retten finner da ikke tilstrekkelig grunn til å bebreide tiltalte at han ikke innså en slik mulighet, skriver retten i dommen.

Straffen ble satt til fengsel i 25 dager, tap av førerretten i fire år og 75.000 kroner i oppreisning til avdødes mor.