KRISTIANSAND: — Det er dansk politi som mistenker den ene litaueren for å ha deltatt på et ran av en klokkebutikk i Århus i Danmark 2. februar. Politiet i Kristiansand har derfor bedt dansk politi om å få utlevert dokumentene i saken, slik at vi kan se nærmere på eventuelle forbindelseslinjer mellom de to ranene, opplyser overbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

De tre fengslede litauerne nekter for å ha begått ranet i Kristiansand. Alle er varetektsfengslet i fire uker.

— De har ikke bidratt til å føre oss nærmere noen oppklaring, nei, sa Hansen til fvn.no mandag.

Antar at utbyttet er gjemt Politiet har foreløpig ikke funnet noe av det som ble stjålet fra urmakeren. Ifølge NRK Sørlandet tror politiet at ranerne kvittet seg med klokkene som ble stjålet før de ble tatt.

— De hadde ikke ransutbyttet på seg eller i bilen, og vi antar at dette er gjemt underveis, eller overlatt til andre, sier Hansen til NRK.

Ut ifra vitnebeskrivelser og annen informasjon politiet har innhentet, ser bevegelsene til de siktede ranerne onsdag i forrige uke ut som på kartet øverst i artikkelen.

— Det er viktig å understreke at dette er én mulig vei. Hvis folk har sett bilen, hadde det vært topp, sier Geir Hansen til fvn.no.

Vitner bes ta kontakt med politiet.

Detaljert kart over bevegelsene i Kvadraturen onsdag i forrige uke:

(Foto: Kartagena/Grafikk: Monika B. Birkeland) Foto: Kartagena/Grafikk: Monika B. Birkeland