KRISTIANSAND: — De tre siktede i saken er nå avhørt tre ganger. Det gjenstår flere avhør særlig knyttet opp mot resultatet av de tekniske undersøkelsene på åstedet, og kartlegging av telefontrafikken, sier politiadvokat Hellek Rue til Fædrelandsvennen.

De siktede kom på besøk til avdøde i hans leilighet i Farsund mandagskvelden. Da ble avdøde beskyldt for overgrep mot en nær slektning av 32-åringen.

Dette utløste en slåsskamp, og 57-åringen ble stukket med kniv av 32-åringen. De to andre var inne i leiligheten, eller i umiddelbar nærhet, da dette skjedde.

Medvirkning

Såvidt Fædrelandsvennen forstår, har medvirkningsspørsmålet vært tema i forbindelse med fengslingen av de to andre siktede, som er henholdsvis 31 og 37 år gamle.

FENGSLINGSMØTE: Aktor, politiadvokat Hellek Rue og advokat Sveinung Søndervik Johnsen i retten i Kristiansand, mens den siktede kommuniserte med partene og dommeren via videolink fra Åna fengsel. Foto: Hallgeir Oftedal

Den gjenstående del av etterforskningen skal forsøke å kartlegge hvor aktive de to har vært i forhold til selve drapshandlingen, om de medvirket direkte eller indirekte, eller om deres tilstedeværelse kan oppfattes som en psykisk medvirkning.

Tilbake dagen etter

De tre kom tilbake til leiligheten til 57-åringen tirsdag, dagen etter knivstikkingen. Da ble 57-åringen funnet død. Senere samme dag fikk andre personer kunnskap om hva som hadde skjedd, og politiet ble varslet.

I Kristiansand tingrett ba den siktede 37-åringen tirsdag om å bli løslatt fra varetekt, etter å ha sittet nesten åtte uker i fengsel. Han forklarte seg via videlolink fra Åna fengsel.

I perioden etter pågripelsen har han hatt brev— og besøksforbund, og har ikke fått lese brev fra familien som ble sendt en uke etter fengslingen.

Forbød offentliggjøring

I Kristiansand tingrett tirsdag ble 37-åringen varetektsfengslet for nye fire uker, til tross for sterke innvendinger fra forsvareren, advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Til nå har alle fengslingskjennelser i drapssaken fra Farsund vært tilgjengelig for offentligheten. Kristiansand tingrett strammet tirsdag inn og forbød offentliggjøring av avgjørelsen der 37-åringen fikk forlenget varetekt. Det fremgår ikke hva som er årsak til innstrammingen.