LYNGDAL: Livet på internatskole er ikke alltid som på helt vanlige skoler. Og med så mye ungdom på et sted er det nødt til å bli noen sprell. PåKVS-Lyngdal har det nå utviklet seg en liten «krig»

mellom jentene og guttene. Det hele toppet seg i helgen med at tre gutter pakket inn et av jentenes rom med aluminiumsfolie fra tak til gulv.

– Vi brukte over 20 timer på jobben, og det gikk med 60 ruller med folie. Men det var verdt det, sier Magnus Løvland (18) til fvn.no.

Det hele startet med at Magnus Løvland, som går i tredjeklasse på skolen, tidligere i høst ble overfalt av en jentegjeng fra førsteklasse.

– De hadde pønsket ut en liten spøk for å si det sånn, forteller Magnus.

Se video øverst i saken!

Teipet fast med gaffa

Hildegunn Gyland (16) og Trine Josdal (17) tok spøken med godt humør. I bakgrunnen står Magnus Løvland, Jonas Løvland og Håkon Heradstveit.

Spøken gikk ut på at jentene tidligere på dagen hadde lånt en rull gaffateip av ham. Klokken 23.30 fikk han en melding av en av jentene at hun trengte hjelp på utsiden. Han gikk derfor ut, og da han kom bort til henne ble han overfalt av en gjeng med jenter.– De teipet meg fast med gaffateipen så jeg verken kunne bevege beina eller armene. Og når de så var ferdige bar de meg inn på gutteinternatet

Etter å ha lagt han ned på gulvet banket jentene så på dørene til samtlige rom.

– Så alle de andre guttene kom ut og så meg ligge hjelpeløs på gulvet. Jeg må innrømme at det var en godt gjennomført spøk, men jeg kunne jo ikke leve med at de hadde tatt meg sånn.

Pakket inn alt

Han har siden da pønsket på en hevn, og da han for noen uker siden så et tv-program om en astronautskole, slo det ham hva han skulle gjøre.

– Der hadde de et helt rom pakket inn i aluminiumsfolie, og jeg tenkte med en gang at det var det jeg måtte gjøre med jentenes rom.

Så da de tre jentene i helgen reiste hjem, var det på tide å iverksette planen.

– Vi hadde «lånt» en nøkkel til rommet. Og sammen med to kamerater, Jonas Løvland (16) og Håkon Heradstveit (16) gikk vi i gang med å pakke inn rommet deres i aluminiumsfolie. Vi pakket inn absolutt alt. Vegger, tak, tannbørster, bøker og så videre.

60 ruller med aluminiumsfolie

Guttene brukte 60 ruller og over 20 timer på å dekke hele jenterommet med aluminiumsfolie. Til og med tannbørster og bøker hadde de pakket inn.

I tillegg til over 20 timer med arbeid måtte de tre guttene ut med 1200 kroner for å få betale for de 60 rullene med folie. Totalt gikk det med 900 meter med aluminiumsfolie.– De så rart på oss på butikken da vi kjøpte alle rullene, og det kostet jo en del penger. Men det var verdt det.

Jentene som eier rommet, Trine Josedal og Hildegunn Gyland, er selv imponerte og synes det hele var en veldig god spøk.

– Vi følte at flere måtte se det, så vi har sovet på andre venninners rom i to netter, sier Tine til KVS-Lyngdal sin hjemmeside.

Frykter hevn

Heller ikke lærerne klare å være sure på elevene etter den meget gjennomførte spøken.

– Hærverk slår vi hardt ned på, men dette er bare moro. Humor er kjærkomment på skolen vår, sier lærer ved skolen Andreas Kjøndal.

Han forteller at det er et veldig godt miljø på skolen, og at jobben som lærere der er veldig givende.

– Til og med internatansvarlig lo når han så dette. Han ville til og med ikke ta det bort med en gang, men lot det være så flere kunne få se det, opplyser læreren.

Men selv om alle tok det med et smil, frykter Løvland nå en eventuell hevn.

– Det skal litt til for å toppe dette. Men de er noen utspekulerte jenter, så helt trygg føler jeg meg ikke.