KRISTIANSAND: Hjemme på Søm treffer Fædrelandsvennen en tydelig stolt Ivar Sveen. 70-årsjubilanten er nettopp blitt tildelt Kongens fortjenstmedalje for lang og tro tjeneste i musikkens navn for Musikkens venner i Kristiansand og på nasjonalt plan.

— Jeg visste ingenting om dette, og akkurat nå føler jeg meg både glad og stolt. Jeg ser på dette som en heder for min frivillige innsats for klassisk musikk, og jeg skal bære denne medaljen som et symbol for all frivilligheten som legges til grunn for utførelsen av musikk her i landet, og for at Kongen vurderer arbeidet som verdifullt, sier Sveen.

Arvid Grundekjøn fremholder at mottakeren både må ha en solid yrkesbakgrunn og ha gjort en viktig innsats som samfunnsborger.

— Sveen har en profesjonell bakgrunn som advokat, men han har også vist et stort engasjement utover yrket, som styreleder for Musikkens Venner i Kristiansand, styreleder i Musikkens Venners Landsforbund (nå Klassisk) og leder av Domkirkejubileet i 2011, for å nevne noe, sier han.

Musikkens Venner er en frivillig organisasjon som bidrar til arrangering av konserter over hele landet. Ivar Sveen har vært medlem av organisasjonen siden 1978, og var styreleder i Kristiansand fra 1984–1994. I landsforbundet har han vært styreleder de siste seks årene.

Ivar Sveen skal feire sin 70-årsdag på Klubben i Kristiansand fredag. Nå har han nok en god grunn til å feire.