KRISTIANSAND: — Jeg har konferert med mine kollegaer på Kristiansand politistasjon, og tilbakemeldingen til meg er entydig: Politikerne bør begrense skjenketidene, i hvert fall i en forsøksperiode for å se om det virker, sier politimester Bjørn Hareide til TVSør.

mindre vold.

Han håper og tror skjenkestopp klokken ett vil være med å bidra til mindre vold i sentrum.

  • Det er en klar sammenheng mellom tilgang til alkohol og konsekvens. Vi pleier å si at hvis man forlenger skjenketiden med én time, blir man én time fullere, sier Hareide.

Politimesteren forteller at også andre tiltak må gjennomføres for å få bukt med den negative utviklingen. Høyere bøtesatser, mer politi på byen og skjerpede skjenkekontroller bør iverksettes.

Alles ansvar.

— Dette er egentlig en oppfordring til «hvermannsen» i våre bysamfunn til å ta ansvar for seg selv slik at man unngår uheldige episoder, konstaterer Hareide.

Politiet i Kristiansand samarbeider tett med kommunen i arbeidet for å få ned voldsstatistikken. Oppfordringen til politikerne vedrørende nye skjenketider er soleklar.

— De bør være spenstige nok til å prøve, sier politimesteren.

FAKTA:

Ordfører Jan Oddvar Skisland (KrF) har foreslått å stenge kranene klokka 01, mot dagens 03. Forslaget kan få politisk flertall i bystyret.

I desember 1998 ble skjenketiden utvidet fra 01 til 03. Året etter eskalerte den alvorlige gatevolden.