Se video her

KRISTIANSAND: Det var under innseiling til Kjuttaviga at brannen brøt ut på dekket til spøkelsesskuta ”Grevinnen”.

— Vi hadde en pyroteknisk effekt som skulle gå av på dekket. Men så var det så mye vind at en gnist fløy et stykke og antente garnene som henger langs siden som dekor, forteller Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Dyreparken, til fvn.no.

Heroisk dekksgutt

Da brannen startet ilte en dekksgutt til og forsøkte å slukke brannen med et håndkle. Så forsvant han igjen, før han etter om lag ti sekunder dukket opp igjen med et brannslukkingsapparat, og fikk slukket brannen. Alt dette skjedde rett foran øyene på et overrasket publikum.

— Det var jo en dialogscene på scenen akkurat da, så alle skuespillerne stod jo med ryggen til brannen og fikk ikke med seg noenting. Men det gjorde jo publikummerne, så det ble litt komisk da det brøt ut applaus midt i en dialog, sier Aamot, som ønsker å rose dekksgutten for sin innsats.

— Han handlet raskt, og fikk slukket brannen kjapt, forteller Aamot.

Ikke skjedd tidligere

”Grevinnen” fikk ingen skader under brannen, hvis en ser bort i fra at garnene fikk svidd seg godt.

— Dette er jo en spøkelsesskute, så det kan jo hende at de svidde garnene bare krydrer opplevelsen, sier Aamot og ler.

Han kan ikke huske at det har skjedd lignende uhell tidligere.

— Så vidt meg bekjent har dette aldri skjedd tidligere, i hvert fall ikke så åpenlyst. Vi pleier jo å fukte ting ned når vi skal ha pyroeffekter og er veldig observante på at ting kan skje, påpeker Aamot.

Har du bilder av brannen? Send dem til oss på e-post!