KRISTIANSAND: – Henvendelser vi har fått senest i dag onsdag tyder på at det ikke bare er solgt aksjer gjennom T5PC invest. Gründerne har også i stor utstrekning solgt aksjer direkte. Dokumentasjon vi har til nå indikerer at det kan dreie seg om millionbeløp utenom de etablerte kanalene, sier advokat Olav Sylte til Fædrelandsvennens nettavis.

Advokatfirmaet Sylte i Kristiansand har åtte personer som jobber så og si fulltid med å ta i mot henvendelser fra folk fra hele landet som har tapt stor summer på pyramideskandalen. Anslagene til nå ligger på rundt 70000 mennesker som kan ha tapt opp mot en milliard kroner til sammen.

– I tillegg har vi et stort nettverk av utenforstående som hjelper oss, sier Sylte.

Han anslår at flere hundre sørlendinger til nå har tapt penger på T5PC.

– Jeg har ikke noe nøyaktig antall. Vi får så mange henvendelser hver eneste dag, både på telefon mail, og post, at vi ikke rekker å registrere dem, sier Sylte.

Advokatfirmaet jobber med erstatningssøksmålet mot gründerne bak T5PC. Et søksmål som vil bli rettet direkte mot enkeltpersonene, ettersom firmaet er konkurs.

Ikke så få av aksjonærene skal rett og slett ha overlatt Visakort og andre betalingskort direkte til toppene i T5PC eller representanter for disse.

– Det har skjedd uten nesten noen informasjon til aksjonærene. Deretter er det overført pengebeløp fra aksjonærenes kontoer og inn til T5PC. Disse summene er så konvertert til aksjer igjen, sier Sylte.

Han mener pengestrømmen i selskapet har vært nesten ustyrlig.

– Vi har eksempler på at aksjonærer har fremmet krav overfor bankene med påstand om at det er foretatt urettmessige uttak fra kontoene deres, forteller Sylte.

Han har jobbet med denne saken siden mars i år, og tror det sikkert kommer til å ta et halvt år før han har fullstendig oversikt over saken.

Men han regner med at han i løpet av en måned kan ha nok dokumentasjon på enkelte av gründerne til at han kan fremme de første søksmålene.

Sylte har ikke hatt noe samarbeid med Økokrim, som etterforsker saken, til tross for at han trolig er den mannen i Norge som daglig får inn mest informasjon om saken.

– Men de vet jo at jeg får inn informasjon, så de kommer sikkert senere, sier Sylte til Fædrelandsvennens nettavis.