FLEKKEFJORD: Formidlingsbyrået drives av Oddvar Sørensen. De såkalte erotiske danserne skulle opprinnelig ha opptrådt på Six Pack i Flekkefjord, men da stedet stoppet driften i sommer, ble kvinnene sendt videre til utestedet Høvdingen i Horten. De jobbet der uten arbeidstillatelse. Tillatelsen de hadde for «kulturell dans» i Flekkefjord er ikke gyldig i Horten.

– Alt de trenger er et ekstra stempel. Politiet får si hva det vil, men for oss er dette en fillesak, sier Oddvar Sørensen til Agder.

I slutten av september kom de tre rumenske kvinnene på 23, 26 og 27 år til Horten. Eier Jorulf Klungervik trengte et trekkplaster til puben som hadde merket nedgang i besøket etter innføringen av røykeloven, og slo til da han fikk tilbud om de tre lettkledde damene fra Sørensens byrå.

Klungervik er avvisende når politiet vil ha ham og Høvdingen straffet for bruk av ulovlig arbeidskraft i og med at jentene har danset på Høvdingen.

– Jeg har forholdt meg til byrået i Flekkefjord, og gjør det fortsatt. De har ordnet med alt før jentene kom til Horten. De har solgt oss en pakke som vi har betalt for, sier Klungervik til avisen Gjengangeren.

Han er i utakt med Horten-politiet. Etter at politiet sist helg som en del av granskingen også var på utesteder for å se kvinnene danse og opptre, og de etterpå begynte å kikke nærmere på deres papirer og saker – ble nakendansen en politisak.

– Jentene kan ikke drive med det de har gjort her i Horten på grunn av manglende arbeidstillatelse. Den begrensede tillatelsen de hadde gjaldt for Flekkefjord og var bare for kulturell dans, opplyser politiadvokat Anniken Rasch på Horten politistasjon.

Politiets undersøkelser viste at tillatelsen ikke dekker jentenes opptreden, selv ikke under et utvidet kulturbegrep.

– Dette er kunstnere fra Romania som har jobbet med dans over hele Europa. Problemet er visstnok at de mangler et stempel i passene sine. Selv om jentene skal ha vært to ganger på politistasjonen i Horten for å ordne dette, er de blitt avvist og bedt om å komme tilbake senere. Selv har jeg vært på Flekkefjord politistasjon for å ordne opp, forklarer Sørensen.

Utlendingsdirektoratet har nå trukket tilbake tillatelsen til å danse og jobbe i Norge og sender trolig kvinnene ut av landet så fort som mulig.