ARENDAL: Deretter stakk han av gårde fra stoppestedet på Solåsen.

Tilbake satt Fedje og ti lamslåtte passasjerer på Nettbuss rute 11 ved barnehagen på Solåsen. Det hele skjedde ved 21-tida i går kveld.

-Det var en ung mann, tipper han var rundt 19-20 år, forteller Fedje.

-Hadde han sagt noe, kunne jeg ha kjent ham igjen. Jeg kjører rute 11 fast, så de fleste passasjerene er godt kjente for meg, fortsetter den lett skjelvende sjåføren.

Han trodde det var en helt vanlig passasjer som skulle på, da han stoppet bussen ved barnehagen like ved blokkene på Solåsen. Men passasjeren hadde dekket til ansiktet og viftet med noe Fedje først trodde var et Kaptein Sabeltann-sverd.

-Jeg trodde først han bare tullet. Men da jeg oppdaget at han viftet med en 30-40 cm lang militærkniv, gjorde jeg som han ba om: Åpnet sjåførveska. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mye kontanter det lå der, men tipper det var rundt 2.000 kroner, sier Fedje.

Raneren grafset oppe i sjåførveska og tok med seg alt som var der.

Linje 11 går fra Arendal, over Solåsen og Grasåsen og ned til sentrum igjen. Det var avgang 20.45 fra sentrum Fedje kjørte tirsdag kveld.

Fedje tilkalte umiddelbart politiet, og kjørte ned til rutebilstasjonen i sentrum hvor passasjerene ble sluppet av. Deretter ble bussen kjørt opp til bussgarasjene på Moland park hvor den ble undersøkt av politiets etterforskere.

Patruljer lette tirsdag kveld etter ransmannen i Arendals-distriktet.