KRISTIANSAND: Bomavgiften i Kristiansand bør bli 20 kroner fra 2008, men de som kjører mye vil trolig slippe med halv pris, melder NRK Sørlandet.

Samtidig vil dagens ordning med årskort forsvinne. Det skal nå betales for alle passeringer, sier Sandsmark.

— Man kan kjøpe klippekort som gir opptil 50 prosent rabatt, og det vil si at passeringsprisen blir 10 kroner for de som kjøper det største abonnementet, sier Sandsmark.

Ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, sier forslaget er akseptabelt. Han tror 20 kroner er prisen som må til dersom de nye veiplanene skal kunne gjennomføres.

Kanskje blir det i framtida dyrest å kjøre i rushtida. Vegvesenet utreder et alternativ med reduserte rabatter eller ingen rabatter når trafikken er størst.

Ingenting er bestemt, og ordføreren mener at en må se nærmere på konskvensene av en eventuell regulering av trafikken i rushtida med pris.

Planleggingen av den nye bompengeperioden i Kristiansand som skal vare i 15 år pågår nå for fullt. Bomstasjonene blir stående noenlunde der de er i dag, og fra årsskiftet 2007/2008 er det ny E39 vestover fra Kristiansand sentrum og ny vei til Vågsbygd, som skal betales.

Det er Stortinget som til slutt bestemmer hva slags bompengeordning det blir i Kristiansand.