KRISTIANSAND: — Det er særdeles traumatisk å bli ranet to ganger på et halvt år, sier banksjefen til Fædrelandsvennens nettavis.

Han forteller at raneren var en mannsperson iført finlandshette. Han fikk med seg penger både fra skranken og fra et skap. Men etter alt å dømme dreier det seg om småpenger.

Store politistyrker jakter nå på gjerningspersonen, opplyser operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til VGNett.

Politiet fikk melding om ranet klokken 14.10. — Ingen er skadet under ranet, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen til Fædrelandsvennens nettavis.

Ved 15-tiden oppsøkte politiet rusbelastede miljøer i Konkoi-gaten i Mandal. Der avhørte de flere personer for å prøve å finne raneren, men kom ikke videre med etterforskningen.

Sparebankens Pluss har sendt personell fra kontoret i Kristiansand for å bistå de ansatte som opplevde ranet.

Da banken ble ranet 15. april gikk ransalarmen klokken 11.30. Nøyaktig én time senere ble en 34-åring pågrepet med over 50.000 kroner i ransutbytte og en lekepistol gjemt hjemme hos moren på Skjebstad.

Utenfor banken lå det strødd med sedler som raneren mistet på vei til bilen 50 meter unna. Bilen hadde raneren tjuvlånt av mamma. Øyenvitner så bilnummeret, og raneren kunne pågripes uten videre problemer.