FLEKKEFJORD: Jarl Egenes, tidligere innehaver av Six Pack Pub stevnet i februar Flekkefjord kommune inn for retten. Årsaken var at kommunen hadde avslått Egenes' søknad om fornyet skjenkebevilling. Egenes mente beslutningen var tatt på feil grunnlag, og at avslåingen derfor måtte kjennes ugyldig.

Etter to dager i retten falt i går dommen som frifinner Flekkefjord kommune på alle punkter.

I sin behandling av saken la bystyret vekt på to brev fra politiet, hvor de beskriver flere brudd på skjenkebestemmelsene som skal ha funnet sted på puben. Politiet mener blant annet at mindreårige skal ha blitt servert øl, at overstadig berusede personer skal ha fått servering, og at det skal ha blitt servert øl etter stengetid.

Egenes mente vedtaket måtte kjennes ugyldig fordi det var basert på feil faktiske opplysninger. Egenes mener de forholdene politiet tar opp i brevene ikke er korrekte.

Retten var uenig, og skriver i dommen:

«Retten mener det er tilstrekkelig sannsynliggjort at det har funnet sted skjenking til mindreårige.»

I tillegg mente retten av det var bevist at det hadde blitt skjenket alkohol etter stengetid.

I konklusjonen skriver dommerfullmektig Liv V. Seland:

«Retten har, med unntak av påstandene om overskjenking, kommet til at det er tilstrekkelig sannsynliggjort at opplysningene i politiets rapporter er korrekte.»

Seland mener det er en svikt i de faktiske forholdene som bystyret gjorde sitt vedtak basert på, i og med at det ikke er bevist at overstadig berusede personer har fått servering. Men mener det har ikke har hatt noen effekt på utfallet i saken:

«Retten finner ikke at bystyrets avgjørelse ville blitt en annen dersom bystyret hadde lagt til grunn at det ikke hadde skjedd overskjenking.»