KRISTIANSAND: Etter at fvn.no skrev om skiltsurr i Vågsbygd har flere forvirrede beboere kontaktet avisen om skiltfeil.

— Det er en ting at de (kommunen) lar vær og bytte til rett skilttype. Det som er mye verre at de har glemt og sette opp vikepliktskilt for den veien som kommer ut ved Glasservice lenger oppe i bakken. Dette er ikke en utkjørsel for Glasservice, det ligger flere hus lenger opp i veistubben, skriver en oppgitt leser.

Avkjørselen lengst nede i Steindalen mangler også vikepliktskilt til tross for at det er flere husstander langs veien.

— Hvis det er en viss mengde husstander i en vei er den å betrakte som en offentlig vei. Da skal det skiltes med vikepliktskilt ut mot en forkjørsvei. Så kan det diskuteres hvor mange husstander det må være. Her kan man bruke skjønn, men er det mellom seks og ti husstander skal det være skiltet, sier sjefsingeniør i Veidirektoratet, Geir Ove Nordgård.

Nordgård understreker også at det skal skiltes dersom det er stor trafikk i en avkjørsel. Han er ikke i tvil om at det skal være skilt ut fra Glasservice.

— I tillegg til vikepliktskilt skal det være såkalte " haitenner", sier Nordgård til fvn.no.

Skiltansvarlig i Kristiansand kommune, Zoran Solomonovic, ønsker ikke å kommentere den konkrete saken.

— Jeg skjønner at folk reagerer. Det er helt normalt at de gjør. Vi har daglig telefoner fra folk som mangler skilt. Vi har 400 - 500 veier i Kristiansand med flere tusen skilt. Det eneste jeg kan si er at vi tar problemene ettersom de blir meldt inn, sier Solomonovic.

Når det gjelder skiltingen av veihump som ikke er fjernet har Solomonovic følgende kommentar:

— Det har skjedd en uheldig ting. Vi fjernet fartshumpene for å asfaltere Skonnertveien på nytt. Nå viser det seg at vi ikke har penger til å asfaltere. Hvis vi tildekker skiltene blir det fjernet med en gang. Det har vi dårlig erfaring med. Det lønner seg ikke å tildekke. Samtidig vil jeg understreke at det ikke er noe fare å ha skiltet der, selv om det er et fareskilt.