SØGNE: Allerede etter et kvarter med laseren på E 39 ved Lohnelier hadde politiet vinket inn tre fartsglade bilister. Samtlige fikk krav fra ordensmakten på 2600 kroner og oppover. Høyeste hastighet i 80-sonen ble målt til 99 km/t.

— Den beste kontrollen vi kan ha er når ingen bilister blir tatt. Men statistisk sett skjer ikke det ofte, sier politibetjent Jan Korhonen i Utrykningspolitiet (UP) på Agder til fvn.no.

I forkant av kontrollen var Korhonen høyst i tvil om hvor mange bilister som kom til å gå i den godt kamuflerte laserfellen på Søgne-motorveien.

— Det kan bli tre eller det kan bli 29. Det kommer an på vær, føre og trafikk. Ved mye trafikk vil det gå så tregt at de som kjører fort ikke vil komme seg ut av rekken i det hele tatt, sa han.

Totalt skrev politiet ut sju forelegg på E 39 i løpet av den to timer lange kontrollen torsdag formiddag. Patruljen forflyttet seg deretter til 50-sonen i Nodeland sentrum, hvor de måtte skrive ut fire forelegg. Den som tråkket hardest på gasspedalen ble målt til 65 km/t, og må belage seg på et krav på 2900 kroner.

— Kontrollene i dag var som vi måtte vente. Verken for få eller for mange, sier Korhonen.

— En vanlig dag på jobben altså?

— Det var en forholdsvis vanlig dag, ja.

Alle bilistene som ble stoppet måtte også blåse i alkometeret. UP har innført ordningen fram til nyttår for å ha en ekstra sjekk i julebordsesongen. Ingen bilister slo ut på alkotesten, ifølge Korhonen.