EVJE OG HORNNES: Etter lengre tids etterforskning pågrep politiet på Evje torsdag 12 personer som var i besittelse av narkotika.

— Blant de pågrepede var det alt fra folk man kunne anta brukte narkotika, til folk man absolutt ikke ville ha trodd dette om, sier politibetjent Kenneth Rafaelsen ved Evje lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

— Det var i forbindelse med en pågripelse for halvannen måned siden at lensmannskontoret på Evjes etterforskning førte til at en hard kjerne på 16 narkotikamisbrukere ble avdekket, forteller Rafaelsen.

Torsdag kunne politiet på Evje med assistanse av mannskaper fra Kristiansand gå til pågripelse av 12 personer på arbeidsplasser, på skoler og i hjem. De pågrepede var i alderen 20 til 49 år.

— Samtlige var i befatning med narkotiske stoffer, alt fra amfetamin til hjemmedyrket cannabis, opplyser Rafaelsen.

Det var i en leilighet på Evje politiet fant fem utviklede cannabisplanter med toppskudd. Etter avhør ble alle de pågrepede dimmitert. Nå vil videre etterforskning vise om det vil bli snakk om bøter eller straffeforfølgelse.

— Vi utelukker ikke flere pågripelser, sier politibetjent Rafaelsen.

Selv om det blant de pågrepede var personer man ifølge politiet ikke skulle tro drev med narkotika, er ikke lensmannsfolkene på Evje overrasket over omfanget.

— Nei, det viser vel bare at narkotikaproblemene er mer utbredt enn man skulle tro, sier Rafaelsen.