KRISTIANSAND: Det er fylkesmannen i Vest-Agder som på vegne av kongehuset har plukket ut fem mennesker fra Vest-Agder som skal få være med på slottet.

— Vurderingen har vært vanskelig da mange kunne ha vært aktuelle til å bli invitert, sier fylkesmann Ann-Kristin Olsen. Invitasjonen fra slottet bemerker at en skal vektlegge representanter som viser norsk mangfold – i geografi, arbeidsliv og interesser.

Ballet holdes på Det Kongelige Slott søndag 27. november som er en 100-års markering for at prins Carl av Danmark tok imot tilbudet om den norske trone og kongefamilien kom til Norge.

Følgende personer fra Vest-Agder blir med på slottsballet:

Frivillig organisasjon:

Trond Helge Sinnes, 4440 Tonstad

Trond Helge Sinnes har i flere år vært en ildsjel for dugnadsinnsatsen med å få i gang flotte idrettsanlegg i Sirdal. Han har også hatt ulike tillitsverv i idrettslaget og Sirdal Ski. Sommerskiskulen, som han har stått i spissen for, er et arrangement som stadig vokser. Trond Helge Sinnes har også mottatt kulturpris fra Sirdal kommune.

Kulturliv:

Helene Evanger, Eikvåg, 4550 Farsund

Kunstneren Helene Wilhelmina Bos Evanger fra Farsund er skribent og har bl.a. dramatisert den kjente forestillingen ”Kaperspillet” i Farsund. Kaperspillets tar utgangspunkt i en autentisk hendelse som skjedde like utenfor Farsund på 1800-tallet. Hun har med effektfulle regigrep skapt en stor suksess i Farsund. Kaperspillet ville ikke vært en realitet uten en slik solid innsats fra Helene Evanger.

Lokalpolitikken:

Torhild Brandsdal, Sandtveit, 4720 Hægeland

Politikeren Torhild Brandsdal representerer Kr.f og er ordfører i Vennesla kommune i andre periode. Hun er også styreleder i Kommunenes Sentralforbund (KS) Vest-Agder samtidig som hun representerer Vest-Agder i Landsstyret for KS. Foruten dette er hun styremedlem for Landsrådet for vannkraftkommunene (LVK).

Pressen:

Kristen Munksgaard, Prostebakken 5, 4400 Flekkefjord

Kristen Munksgaard er sjefredaktør i avisen Agder Flekkefjords Tidende.Gjennom avisen er Munksgaard en kjent samfunnsdebattant og meningsytrer. Han er opprinnelig fra Kristiansand, men har de siste 22 årene bodd i Flekkefjord. Han har vært journalist både i Haugesunds Avis, Agder og Fædrelandsvennen før han i 1994 tiltrådte som redaktør i Agder.

Student:

Eivind Werring Gangdalslia 1, 4618 Kristiansand

Eivind Werring er 18 år og student ved Vennesla Videregående skole. Han har i meget ung alder vist et stort samfunnsengasjement både lokalt, sentralt og internasjonalt. Han er politisk interessent og arbeider for sine kampsaker. Eivind Werring er også en meget dyktig lokal leder og landsstyrerepresentant i ungdomsorganisasjonen PRESS under Redd Barna.