LILLESAND: Statsadvokaten mener 32-åringen kjørte uaktsomt ved at forsøkte å krysse E 18 uten å forsikre seg om at det ikke kom biler imot. Statsadvokaten ser så alvorlig på ulykken at han vil frata tankbilsjåføren førerkortet for alltid. Ulykken skjedde 12. september i fjor kl. 13.23. 66 år gamle Birger Hugsted fra Kristiansand døde av skadene han pådro seg i ulykken. Han kom vestfra og kjørte kassebilen som ble truffet av tankbilen i fronten. Tankbilen kom østfra og skulle svinge av mot Lillesand i Tingsaker-krysset, hvor det har vært en rekke kollisjoner i flere år.

Tiltaltes forsvarer Ben Fegran sier til Fædrelandsvennen at klienten tar tiltalen tungt og at han aldri har forstått hva som egentlig skjedde like før det smalt.

— Han har ingen forklaring på det som skjedde. Han mener han ikke var uoppmerksom, det var ikke dårlig vær, ikke snakk om promille og ikke høy fart. Han så ikke kassebilen som han kolliderte med før det smalt, sier Fegran.

I og med at statsadvokaten har utstedt drapstiltale mot tankbilsjåføren, mener påtalemyndigheten at sjåføren har handlet uaktsomt og at han ikke ble utsatt for et hverdagslig uhell som kan frita for straff.

Den drapstiltalte sjåføren ble fratatt førerkortet like etter trafikkulykken og har vært uten førerkort siden. Får statsadvokaten gehør i retten vil han aldri mer ha førerkort.

I følge Fegran har sjåførens arbeidsgiver stilt opp etter ulykken og gitt familiefaren arbeid som ikke krever førerkort. Bildrapssaken skal for retten 6. september i Kristiansand tingrett. Politijurist Julie Møller-Digre skal aktorere saken for påtalemyndigheten. HELGE CORNELIUSSEN