For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.Bildeserien kan du se her.

Kristiansand: Leteaksjonen langs elven Otra natt til tirsdag ble avsluttet etter vitneobservasjoner. Det ble igangsatt leteaksjon etter at en båt ble funnet drivende i munningen av elven Otra i Kristiansand klokken 22.43 mandag kveld. Ved 01-tiden natt til tirsdag ble søket avsluttet, da mye tydet på at båten var blitt stjålet og deretter forlatt.

– Vitner har sett personer løpe i full fart gjennom noen hager i nærheten av stedet båten ble tatt. I tillegg fant vi en redningsvest på en brygge. Det tyder på at noen har stjålet båten, og bare latt den drive for seg selv etter at de gikk i land, sier vakthavende redningsleder Joe Hallvard Braseth i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

I tillegg har andre vitner observert noen som kjørte med båten i rasende fart på elva, ifølge operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

– Nå har vi søkt alle tenkelige steder i elva, og vi anser sannsynligheten for at noen har havnet i vannet som svært liten, sier Solås.

Elven Otra renner gjennom Kristiansand, og båtens motor var varm da den ble funnet. Politiet lyktes etter hvert å komme i kontakt med eieren, som ikke hadde vært i båten.

Både politihelikopter og – båter, dykkere, samt mannskap på land lette etter eventuelle personer som kunne ha havnet i elva. (©NTB)