KRISTIANSAND: «Drosjesjåfører har et særlig utsatt yrke som har krav på et spesielt vern mot slik adferd,» skriver dommerfullmektig Beate Storesund i dommen. Den 27 år gamle mannen fra Kristiansand hyret drosjen omkring klokken 20.50 torsdag 2. oktober i fjor. Den 39 år gamle drosjesjåføren fikk beskjed fra sentralen om at han skulle kjøre en kort tur. Turen ble imidlertid forlenget flere ganger, fra boligområde til boligområde, for å hente, bringe og for å handle.

Etter en stund spurte drosjesjåføren om 27-åringen hadde penger til å betale. Han ante at det kunne bli vanskelig å få oppgjør for turen. På det tidspunkt skyldte 27-åringen ham 600 kroner. Turen gikk videre fra Hellemyrtoppen til Slettheitoppen. 27-åringen satt i forsetet og trakk opp en kniv. Denne holdt han foran seg og spurte drosjesjåføren om han var redd for den. Etter tre-fire minutter la 27-åringen bort kniven, mens drosjesjåføren ringte alarmknappen og ringte politiet fra mobiltelefonen. Dette likte passasjeren dårlig og satte seg inn igjen i drosjen. 27-åringen sa han ikke hadde penger, men at han måtte kjøres videre. Drosjesjåføren antok at han ville møte politipatruljen, og det gjorde han ved Kartheia hvor 27-åringen ble pågrepet. Da hadde det gått nærmere en halv time siden knivepisoden. Politiet fant en kniv på mannen i høyre gensererme. Det viste seg også at han var ruset.

27-åringen forklarte at han kun hadde hatt kniven fremme for å slipe den. Han ble ikke trodd av retten og må sone halvannen måned i fengsel for diverse mindre forhold. SVEIN VERSLAND