— Asbjørn Grøvan har helt rett i at det må bygges mer, så vi kan få kjøpers marked. Men dette tror jeg private ordner bedre enn kommunen. Vi ser jo hvordan offentlige barnehager koster mye mer enn private å bygge i denne kommunen. Jeg tror ikke ting blir bedre av økt kommunalt engasjement. Derimot tror jeg mye løses hvis kommunen blir flinkere til å legge til rette, for eksempel gjennom raskere behandling av reguleringsplaner.

Nils Olav

Larsen,

markedssjef Kruse

Smith AS:

— Vi bør ha økt samarbeid og integrasjon mellom oss som utbyggere og kommunen slik at vi i fellesskap kan skape best mulig boligprosjekter. De private entreprenørene er best på utbygging. Jeg vil avvise at vi forsinker prosjekter for å få opp prisen. Det er beinhard konkurranse om å komme i posisjon til å bygge ut. Kommunen har et utbyggingsprogram på 350 nye boenheter i året. Vi ligger ikke langt unna de målene i Kristiansand.

Anne Ma

Timenes, gruppeleder KrF:

— Jeg ser ikke behov for en ny boligpolitikk. Vi tok bort den kommunale utpekingsretten for tomter og sa i stedet at Kristiansand må være aktive i markedet og konkurrere. Dilemmaet er at private ofte byr mer for landområder. Men kommunen må bruke de muligheter den har, innenfor dagens politiske rammebetingelser. Jeg ser ikke behov for å endre på dagens ordninger.