Mandal: — Planen om leiligheter, marina og svømmebasseng vil rasere lokalbefolkningens badeplass og friområde. Vi har stor tillit til at planutvalget avviser planene, sier Magne Johannessen, som er leder for Skogsøy Vel.

Johannessen sier lokalbefolkningen er provosert over hvordan søstrene Eugenie Pedersen og Tamara Pedersen Keiper har presentert planen både i media og på familiens egen hjemmeside på internett.

— Maleriet som skal vise hvordan et utbygd område vil bli, er direkte misvisende, mener Johannessen, som understreker at han ønsker søstrene hjertelig velkommen som fastboende på Skogsøy.

Lederen for velforeningen minner om at det har foregått en langvarig prosess på øya for å lage en reguleringsplan med forankring i lokalmiljøet. Han sier planen har vært styrt lokalt, der det har vært lagt vekt på å imøtekomme mange interesser.

— Men det har vært et klart mål at planen først og fremst skal ta hensyn til fastboende.

I reguleringsplanen har søstrene fått tillatelse til 19 hyttetomter på motsatt side av riksveien. Nå ønsker de å bygge enda mer mellom riksveien og sjøkanten ved broa over til øya.

— Søstrenes eiendom er trolig den best utnyttete allerede i lokalmiljøet. Andre har takket nei til like mye bygging på eiendommen fordi man heller ønsker et trivelig bomiljø, hevder Johannessen.

Velformannen understreker at lokalbefolkningen har gitt klart uttrykk for at de ønsker å beholde øyas naturlige badeplass.