Oslo (NTB-Wibecke Lie): Tirsdag skal de også møte norske næringslivsrepresentanter. Da har de budt 25 næringslivsfolk fra hele landet til middag i sitt hjem på Skaugum.

Middagen på Skaugum er, etter det NTB erfarer, et ledd i kronprinsparets ønske om å bli bedre kjent med norsk næringsliv. Tidligere har de invitert representanter for norsk design og norske etablerere til tilsvarende arrangementer på Skaugum.

Både store og små bedrifter er representert på middagen tirsdag, og mange av representantene er yngre mennesker.

Kompetanseforum

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit skal både til Warszawa og til Krakow i løpet av de knapt tre dagene besøket i Polen varer. I Warszawa skal de blant annet være til stede ved åpningen av norsk-polsk kompetanseforum som arrangerer næringslivskonferanser og – seminarer hele tirsdag 31. mai.

Programmet omfatter også et besøk på Warszaw University of Technology Business School og et møte med frivillige organisasjoner som arbeider med likestillingsspørsmål.

Krakow

I Krakow vil kronprinsparet avlegge et besøk til det jagellonske universitetet hvor mange norske studenter studerer medisin. De skal også møte representanter for myndighetene og være til stede ved en konsert med Thomas Dybdahl.

Reisen til Krakow vil foregå med tog.

Under besøket i Polen skal det norske kronprinsparet etter planen også møte det polske presidentparet, Alexander Kwasniewski og Jolanta Kwasniewska. (©NTB)