Spørsmålet er hvilke økonomiske konsekvenser dette har, sier Per Madland, administrerende direktør i ABCenter Holding.

Madland mener Ligia Maria Montoya i realiteten har tre muligheter:

— Hun kan akseptere tilbudet på 10.000 kroner og begge parter slipper å arbeide mer med saken. Hun kan sende et krav hvor man dokumenterer det økonomiske tapet. Kravet vil i så fall bli lagt fram for vårt forsikringsselskap. Den tredje muligheten er å få saken vurdert juridisk gjennom domstolbehandling, sier Madland.

— Hvorfor går dere ikke med på kravet på 130.000 kroner?

— Vi erkjenner ikke uten videre at selger som åpenbart har fått informasjon er uten skyld. Låneopptaket ble gjort til arbeid som førte til en kvalitetsheving. Vi har ikke fått informasjon om at dette var gjort allerede ved salgstidspunktet. Vi mener dessuten det er feil å se bare på et isolert låneopptak og at hele regnskapet til borettslaget må vurderes, sier Madland.

Direktøren peker dessuten på eiendomsmeglerens forsikringsordning.

— ABCenter er forsikret mot feil vi måtte gjøre, men forsikringsselskapet vil kreve at tapet er skikkelig dokumentert, noe til og med klagenemnda peker på de trenger langt flere opplysninger for å avgjøre hva det økonomiske tapet faktisk er. Sist og ikke minst var kjøper gjort oppmerksom på den oppregulerte husleien som skulle gå nettopp til å betjene lånet, sier Madland.