KRISTIANSAND: Norsk Tipping markerer sitt 20-årsjubileum med et ekstra gavedryss på tampen av året.

De neste tre ukene vil tre tilfeldige lottospillere få 100.000 skattefrie kroner — uten nødvendigvis å ha så mye som tre rette på kupongen.

Den heldige vinneren vil dessuten få heder og ære i hjembyen, ved å spe på kommunebudsjettet med et tilsvarende beløp. I tillegg til de 100.000 kronene som går rett i vinnerens lomme, får nemlig kommunen hvor vinneren er folkeregistrert 100.000 kroner.

Pengene disponeres av ordføreren, som kan bruke pengene som han eller hun ønsker. Det eneste kravet Norsk Tipping stiller, er at pengene benyttes til å spre glede og brukes på en måte som er synlig for innbyggerne i kommunen.

- Viktig å støtte Klar Ordfører Jan Oddvar Skisland i Kristiansand vet hva han ville brukt pengene på, dersom en kristiansander hadde stukket av med premien.

— I så tilfelle går de 100.000 kronene til gatemagasinet Klar. Da vet vi at pengene kommer godt med, sier Skisland til fvn.no.

— Dette er mennesker som gjør det de kan for å tjene sine egne penger. Vi må støtte dem så godt vi kan i startfasen, mener ordføreren.

Kjøper en ekstra kupong Redaktør i Klar, Oddmund Harsvik, setter stor pris på Skislands gavmildhet:

— Det blir jeg veldig glad for å høre! Vi opplevde det som litt vanskelig å etablere den første kontakten for å få penger fra kommunen, men nå ser vi at den trenden har snudd. Derfor setter jeg spesielt stor pris på at Skisland ville prioritert oss, dersom Kristiansand får disse pengene, sier Harsvik.

Som benytter sjansen til å kjøpe en ekstra lottokupong før jul:

— Det er jo Vikinglotto allerede i kveld. Jeg skal absolutt levere inn en kupong - den sjansen lar jeg ikke gå fra meg, sier Oddmund Harsvik til fvn.no.