Prisen ble delt ut av kulturminister Trond Giske i Verdal. Juryen bestående av blant annet skuespiller Sven Nordin, politisk redaktør i Dagbladet Marie Simonsen og Sven Mollekleiv, styreleder i Frivillighet Norge, la vekt på omvisergruppas representerer en av få møteplasser mellom generasjoner, samt budskapet de formidler.

Omvisergruppa er en del av Venneforeningen til Stiftelsen Arkivet. Gruppa består av 25 personer, hvorav de fleste er pensjonister. Innsatsen de yter frivillig som omvisere i museumet utgjør 6 årsverk. De møter 10 000 besøkende i året, hvorav 6 000 skoleelever.

— Vant vi? Tuller du? Jeg blir helt målløs. Dette er jo helt fantastisk, sa en fornøyd Aslak Brekke, direktør ved Stiftelsen Arkivet da Fædrelandsvennen ringte for å gratulere.

— Dette er en fantastisk annerkjennelse for omviserne. Arkivet er en viktig møteplass mellom unge og eldre, og omvisergruppa er limet vårt, fortalete Brekke.

Her kan du lese hele juryens begrunnelse for utdelingen av Frivillighetsprisen 2006 til Omvisergruppa ved Stiftelsen Arkivet i Kristiansand.