Svendsengruppen har kjøpt første etasje av dette store bygget i Vennesla sentrum av DNB. Prisen skal være drøyt sju millioner kroner Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

VENNESLA: — Jeg ønsker ikke å kommentere noe nå. Kan du ikke vente litt heller, er daglig leder i Svendsengruppen, Daniel Svendsen, sin kommentar til Fædrelandsvennen.

Forretningsbygget på nesten 800 kvadratmeter midt i Vennesla sentrum, regnes som meget attraktivt. Det har fasade mot parkeringsplassen ut mot riksveien, mot Herredshuset og mot gågata, og er det største butikklokalet i gågata.

Kjempet med egen leietaker

Svendsengruppen vant budkampen rett foran nesa på en av sine egne leietakere.

Kollegene Anstein Voreland og Alv Anders Ropstad driver Euronics i Vennesla. De leier i dag lokaler av Svendsengruppen i Trekanten senter nord i Vennesla sentrum. Duoen har lenge ønsket sitt eget forretningsbygg, og leieavtalen de har med Svendsen går ut neste år.

Daniel Svendsen, daglig leder av Svendsengruppen AS. Foto: Kjartan Bjelland

Trekanten er bygget hvor Svendsen ønsker å bygge kjøpesenter.De har ikke ønsket å gi kommentarer til Fædrelandsvennen. Imidlertid får de støtte fra naboene til butikklokalene i sentrum.

— Vi håper den som har kjøpt i sentrum, kan leie ut til Euronics-guttene. Sentrum vil styrke seg hvis vi får en elektrobutikk i gågata,, derfor håper vi på den, sier sekretær i sameiet, Ivar Steen Dalen.

Drøyt sju millioner

Etter det vi forstår ønsket ikke Euronics-partnerne å gå over sju millioner kroner. Prisforlangende var 7,5 millioner kroner. Svendsen skal ha levert bud på sju-tallet.

Det store forretningsbygget kalles Rimi-bygget på folkemunne fordi en Rimibutikk holdt til i bygget i nesten 15 år. For et par år siden ble den butikken gjort om til Bunnpris i forbindelse med at forbrukersamvirket overtok ICA Norge. I vår la Bunnpris ned på grunn av den tunge konkurransen i matvarehandelen, men fortsetter å betale leie ut neste år.

DNB selger

Det er DNB som er selger av bygget i Vennesla sentrum. Banken overtok en rekke butikklokaler i ICA-systemet da et engelsk fond gikk konkurs for en tid tilbake.

— Vi har gjennomført budrunde. Det var to som bød mot hverandre. Mer kan jeg ikke si. Bud er akseptert, men kontrakt er ikke skrevet, sier eiendomsmegler Vera Kallevig i Oslo-selskapet GVA Norway, som har forestått salget.