MANDAL: Det var under et direktesendt innslag på NRK Sørlandets radiosending Eikaas, som også er kulturkoordinator i Lindesnes kommune, kom med utfallet. Innslaget dreide seg om trekkspillklubbens nye cd, og Eikaas er åpenbart ikke særlig tilfreds med hva som kommer av lokal musikk fra statskanalen.

Han mener distriktsradioens har en nedlatende og stemoderlig holdning, og i den forbindelse kom karakteristikken av redaksjonsassistent og musikkansvarlig i NRK Sørlandet, Wenche Britt Eriksen som «den derre raua i NRK Sørlandet».

Intervjuet med Atti gikk direkte på luften, helt uten redigeringsmuligheter. – Det var en frisk uttalelse, kommenterte han diplomatisk i en pause i intervjuet som fant sted på Vigeland rådhus torsdag formiddag, skriver avisen Lindesnes.

Wenche Britt Eriksen hørte ikke selv intervjuet da det gikk på direkten, men fikk det avspilt etterpå. Hun er sjokkert over Eikaas' uttalelse.

– Dette er så dumt at det bare slår tilbake på Atti selv. For det er seg selv han skjemmer ut, ikke meg. Dessuten ble ikke navnet mitt nevnt. Men de fleste som har fulgt med litt vet det er meg han sikter til, sier Eriksen til Lindesnes.

Hun synes Atti Eikaas' oppførsel er hårreisende.

– Her sender vi en reporter helt til Vigeland for å lage sak på trekkspillklubbens nye CD, også blir vi møtt med dette. Det er ganske uhøflig og veldig upassende, sier hun til Lindesnes.

– Kommer du til å forfølge saken?

– Nei, jeg tror ikke det. Jeg bryr meg egentlig ikke så veldig mye om dette, og tror heller ikke jeg er kjent for å være «ei rau». Det er som sagt bare seg selv han skjemmer ut, sier hun.

Atti Eikaas angrer ikke på uttalelsen han kom med, selv om han innser at han muligens gikk vel langt i å omtale Eriksen som «raua».