For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.Bildeserie fra brannen kan du se her.

VENNESLA: — Vi kan ikke utelukke noe nå, men det er for tidlig å spekulere i brannårsak, sier skadestedsleder og lensmannsbetjent Kjell Iveland til fvn.no.

Det kan se ut som om brannen har startet i en søppeldunk som står i et skur ved skolebygget. Skuret er nesten utbrent, og på stedet ser det ut som om flammene har bredt seg fra søppelskuret, og videre inn mot selve skolebygget.

Iveland bekrefter at det ved flere tidligere anledninger har vært påsatt branner i søppeldunker i Vennesla. Ikke minst derfor vil han ikke utelukke at det kan være tilfellet her også.

Han er derfor svært interessert i tips fra publikum som kan ha sett noe rundt klokken 09, da brannen begynte.

Venninnene Tanja Magnussen (10) og Maria Hernes (9) fra Vennesla, går begge på skolen, og var sjokkert over det de fikk oppleve.

— Jeg var på vei til Maria på sykkelen, da jeg kjente det luktet brann. Så så jeg røyken og skjønte at det brant i skolen vår, sier Tanja til fvn.no Hun går i 5b på Vennesla skole, mens Maria går i 6b. Begge har høstferie, og det er de glade for.

— Det er ekkelt at det brenner på skolen vår, men kanskje vi får lenger høstferie på grunn av dette, sier Maria.

Det var klokken 0858 i dag fikk brannvesenet melding om brann på Vennesla barneskole. Det var mange barn i SFO like ved siden av.

— Foreløpig tilbakemelding tyder på at det brenner kraftig i en av pavilijongene, og det er håp om at det skal være mulig å få slukket brannen, sier vaktleder ved Arendal Brannvesen til fvn.no klokken 0905. Det var ingen fare for menneskeliv, ettersom det er skolens høstferie og ingen var i bygget da det brant..

Men i bygget ved siden av er det skolefritidsordning, og der var det mange barn. Ingen av dem er imidlertid skadet.

Rektor ved Vennesla skole var på vei til skolen 0930, og ble forbipassert av brannbilene.

— Jeg fikk sjokk da jeg kom fram til skolen og forstod at det var der det brant, sier hun til fvn.no.

Hun løp inn på SFO for å sjekke at alt var under kontroll der, og varsle foreldrene til barna. Klokken 1000 var alle foreldrene varslet.

Barna ble tatt ut i første fase av brannen, mens de ble tatt inn igjen etter en stund.

Politiet er på stedet for å etterforske årsaken til brannen.