For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. SØGNE: — En 28 år gammel mann fra Vestlandet og ei 18 år gammel jente fra Søgne ble tatt som følge av opplysninger fra vitner, sier Terje Pedersen, lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

To andre navngitte personer er etterlyst i alle landets politidistrikt.

— Vi har godt håp om at også disse to vil bli pågrepet ganske raskt, sier Pedersen.

27-åringen ble pågrepet uten dramatikk i Vennesla i går formiddag. Her ble også den etterlyste BMW personbilen funnet igjen. Denne bilen ble ifølge politiet observert da den kjørte fra åstedet i Ausvigheia etter overfallet tirsdag kveld. 18-åringen ble tatt i Søgne ved 17-tiden.

De to ble sittende i avhør i går kveld. I dag tar politiet stilling til om de skal be retten om å varetektsfengsle de to siktede.

Politiet ønsker foreløpig ikke å spekulere i motivet for overfallet.

— Vi har ennå ikke stilt noen spørsmål om motiv til de to siktede, og har ikke holdepunkter for å si noe om det, sier Pedersen.

Det var en kombinasjon av vitneforklaringer og politiets egen lokalkunnskap som satte politiet på spor av de to som er pågrepet og de to mennene som er etterlyst.

De to sistnevnte er ifølge Pedersen kjenninger av politiet. De er ikke fra Sørlandet, men har oppholdt seg i distriktet en tid.

Dette er forhold som gjør at politiet kan løse voldssaken:

At den mørke BMW-en har vært i området i fem-seks timer før gjerningsmennene brakk seg inn gjennom inngangsdøren i boligen i Ausvigheia, gjør at vitner kan plassere den eldre bilen med sotete ruter på åstedet.

De kan også ha etterlatt seg elektroniske spor, for eksempel på en bensinstasjon i området eller på bomstasjoner.

Selv om politiet er tilbakeholdne med opplysninger om motiv, tyder på at dette var en planlagt aksjon mot 40-åringen og/eller hans kamerat.