Kristiansand: Den 19 år gamle gutten nekter straffskyld, men har erkjent at han natt til lørdag 24. juli tente på en leilighet i Vennesla.

Han kastet glødende sigarettstumper inn gjennom to vinduer. Det oppstod brann. Gutten fulgte brannutviklingen, og deltok selv i varslingen og evakueringen av beboerne i bygget brannen oppstod.

I tingretten torsdag ba gutten om å bli løslatt, fordi han selv mener han har et påtrengende behov for psykiatrisk oppfølging og behandling.

LES også: Siktet etter mordparagrafen

— Det er laget et spesialsydd opplegg for gutten, og jeg ba retten om at han ble løslatt fordi det nå var lagt gode og sikre rammer for ham som skal hindre ham i å begå nye straffbare forhold, sier advokat Svein Kjetil Stallemo, som er 19-åringens forsvarer. Men Stallemo vant ikke frem i sin argumentasjon overfor tingrettsdommer Knut Otterbech.

Retten mente at siden den siktede gutten har vært borti ildspåsettelser også før episoden i Vennesla i juli, og at det kan være fare for at han på nytt tenner fyr.

Advokat Stallemo sier at gutten har et behandlingsbehov, ikke minst på bakgrunn av en særdeles vanskelig oppvekst der han har blitt utsatt for traumatiske opplevelser.

Selv var gutten klar i sin tale til tingretten, da han klart og tydelig ga beskjed om at han ikke får den hjelpen han trenger for å komme seg over i en normal tilværelse.

Straffesaken mot gutten etter ildspåsettelsen kommer trolig opp til behandling i tingretten i november.

Boligen bar tydelige merker etter brannen. FOTO: Arkivfoto