SØGNE: — Det er litt historisk sus over dette vedtaket, uttalte Wenche Solås (Ap), nestleder i plan- og miljøutvalget i Søgne, da de enstemmig sa ja til rammetillatelsen onsdag formiddag.

Verftet rives

Det gamle verftet på Kapelløya blir revet og erstattet med 21 utleieleiligheter, konferanselokaler og den landskjente restauranten Bølgen & Moi – totalt 1400 kvadratmeter.

Opprinnelig var prosjektet 1000 kvadratmeter større, noe som krevde omfattende naturinngrep i den idylliske uthavnen. Også den gang sa Søgne-flertallet ja, men Riksantikvaren (ved fylkeskonservatoren) satte foten hardt ned i mars 2009, da sundet ble midlertidig fredet.

— Det noen sa ja til, uten forbehold, var et gigantprosjekt som ville sprengt alle rammer for hva et lite øysamfunn kan tåle av bygningsmasse og virksomhet. Kommunen har strøket på alle punkter når det gjelder det kommunale selvstyret. Takk og pris for at vi har overordnede myndigheter som griper inn når ting går galt, det er deres fortjeneste at vi har fått prosjektet inn på et godt spor som gir en riktig utvikling i Ny-Hellesund, mente Peder Johan Pedersen (SV).

- Lønnsom drift

— Det er nok lettere å få lønnsom drift når det er større. Men dette blir veldig fint, så vi skal ikke være lei oss for at fylkeskommunen grep inn. Jeg ser fram til å kunne dra ut der og nyte en bedre middag, uttalte Torfinn Kleivset (KrF), lederen for plan- og miljøutvalget som stemte for det forrige utkastet.

Den kjente kokken Trond Moi skal drive kjedens niende restaurant – med spisested og kafé om sommeren, og arrangementer resten av året.

— Vi har lyst å skape noe som er så unikt at folk kommer fra hele landet for å oppleve det, fortalte Moi til Fædrelandsvennen lørdag.