KRISTIANSAND: Menighetskontoret i Oddernes er oppsøkt av 11 personer etter at Kirkerådet startet oppryddingen i sine medlemsregistre.

VIL INN

– Ni kom fordi de trodde medlemskapet var i orden, uten at så var tilfelle. To kom for å bli strøket fra medlemslisten, opplyser daglig leder Thor Erling Holte i Oddernes menighet.

Denne uken har Kirkerådet meldt at 20.500 nordmenn har bedt seg strøket fra medlemsregisteret.

Men noen vil også inn.

– Hvor mange dette gjelder, vet vi ennå ikke. Men det er grunn til å tro at det dreier seg om flere tusen, sier avdelingsdirektør i Kirkerådet, Ole Inge Bekkelund.

Blant de flere tusen nasjonalt og de hittil ni i Oddernes, er altså Arne Abrahamsen.

IKKE NOK

– Jeg ble døpt i sjømannskirken i New York og konfirmert i Oddernes kirke, og trodde derfor alt var i orden. Men det var det altså ikke, sier Abrahamsen, som begynte å stusse over saken da bare kona fikk kirkevalgkort i posten.

Totalt 3.136.930 nordmenn har fått slikt kort i forkant av valg til menighetsråd og bispedømmeråd.

– Vi har estimert antall feilregistrerte fra 10.000 til 50.000, og hittil fått melding om 20.500. Hvor mange som er feilregistrert den andre veien, får vi først vite om noen dager, sier prosjektleder for demokratireformen i Den norske kirke, Sissel Vartdal.

STATEN

Ole Inge Bekkelund legger ansvaret for medlemsrotet på staten.

– Det var departementet som krevde at folkeregisteret ble lagt til grunn da medlemsføringen skulle ajourføres i 1998. Kirken ville at kirkebøkene skulle benyttes. Men det mente staten var for dyrt. Nå håper vi å få ryddet opp en gang for alle, sier han.

Kravet for medlemskap i Den norske kirke, er kristen dåp.

14. september, samtidig med stortingsvalget, arrangeres valg til menighetsråd og bispedømmeråd.

Til dette valget kan statskirkemedlemmer eldre enn 15 år stemme.

I forbindelse med kirkevalget rydder Kirkerådet opp i medlemslistene.