KRISTIANSAND: — Den er blitt åpnet etter regnværet, men nå er den nok delvis stengt igjen, sier vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen, Arne Kleiv, til fvn.no.

Det er ved 22.30-tiden østgående løp som er stengt, men stengingen skyldes rutinemessig vedlikehold.

— Det foregår nå vasking og kosting i østre løp, og noe senere i natt vil vi ta vestre løp, sier Kleiv.

Mens vedlikeholdet foregår sendes trafikken via veinettet Kvadraturen.

Ville tilstander

Torsdag ettermiddag og kveld måtte politi og Vegvesen stenge ett løp i vestgående løp på grunn av de svært store nedbørsmengdene.

— Det var fullstendig kaos, og helt vanvittig mye vann inne i tunnelen, fortalte passasjer Mette Tønnesen fra Kristiansand til fvn.no.

Ved 17-tiden måtte politi og veivesen innse at det ikke var forsvarlig å la trafikken gå gjennom de høye vannmassene.

— Det er svært vått i hele Kristiansand, og vi tok en avgjørelse på at vi måtte stenge høyrefila i vestgående løp, sa vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen, Arne Kleiv, til fvn.no.

Ved 18.40-tiden sa Kleiv at det minker på vannet og at tunnelen trolig vil bli åpnet for normal ferdsel innen relativt kort tid.

Foto: Elling Svela (mms)

Vått kaos

Mette Tønnesen var en av mange som torsdag ettermiddag har blitt stående uvanlig lenge i trafikk-kork i Baneheiatunnelen.

Trafikken på E1 gjennom Kristiansand stoppet flere steder opp i det voldsomme regnværet torsdag ettermiddag.

— Vi skulle fra Sørlandssenteret og hjem til Grim, men avkjøringa til Gartnerløkka var ubrukelig, så vi måtte kjøre videre forbi Grim, fortalte Tønnesen.

— Det er vått i Baneheia-tunnelen, ja, det kan du trygt si, sa operasjonsleder i Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

Ved 17.30-tiden var beskjeden fra Vegtrafikksentralen til politiet at tunnelen måtte stenges.

— En bil har havarert på grunn av vannmassene, og derfor måtte tunnelen delvis stenges, fortalte Osaland, til fvn.no.

Trøbbel fra Bjørndalsletta til Gartnerløkka

En 50 meter lang og til dels dyp regnpytt skapte problemer ved innenfor bomringen på Bjørndalssletta på E 18. Vannet hopet seg opp like etter bomringen i det ytterste høyre feltet, dermed ble ikke bilister som brukte autopass-brikke rammet.

Køen startet allerede på Bjørndalssletta, og strakk seg torsdag ved 15.30-tiden helt til Vesterbroa. (MMS: Jon Anders Skau.)

Forsinket til dans

De store vannmassene førte også til at Mette Tønnesen kom for seint til danseundervisningen på Grim skole torsdag ettermiddag.

— Jeg tror vi brukte mellom 15 og 20 minutter bare gjennom tunnelen, anslår Tønnesen.

Ved det vestlige utløpet av Baneheia-tunnelen stoppet trafikken svært mye opp. To personer jobbet iherdig med å forbedre inntaket til slukene. Men dette velkjente stedet var til dels trafikkfarlig og preget av store mengder vann.

Har du bilder fra vannkaoset? Tips oss på mail.