FLEKKEFJORD: — Like før klokken 23.00 i går fikk vi opplysninger om at en 15 år gammel jente skulle være savnet i båt, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til fvn.no.

- Glad det endte godt

Det var jentas familie som meldte henne savnet. De opplyste til politiet at hun etter avtale skulle ha kjørt fra byen til familiens bopel tidligere på kvelden.

— Dette er en tur som normalt skal ta rundt ti minutter, men jenta var ikke kommet hjem enda. Da hun ikke kom hjem satte familien i gang et søk etter henne med flere småbåter og en ferge. De hadde allerede lett etter henne i to timer da vi fikk meldingen, forteller Steinsland.

15-åringens mor sier at hun hadde bedt datteren hente henne med båten etter at hun var ferdig på jobb. Da hun ikke dukket opp fryktet hun det verste. Mora hadde vært på jobb i bedehusbygget, og trolig har datteren blitt låst inne da mora forlot bygningen.

— Heldigvis endte det godt til slutt, sier mora til fvn.no.

Storstilt leteaksjon

Politiet varslet Røde Kors, Hovedredningssentralen og brannvesenet. I tillegg sendte politiet ut en melding over radiosambandet.

— Det ble med andre ord satt inn store ressurser i leteaksjonene etter jenta. Det hører med til historien at jenta heller ikke var i besittelse av en mobiltelefon, sier operasjonsleder.

Like før klokken halv tolv mottok politiet en melding om at jenta var blitt funnet i godt behold.

— Det hadde seg sånn at jenta var blitt ufrivillig låst inne på et bedehus. Dermed satt hun fast der mens folk trodde at hun var ute i båt, noe som hun aldri hadde vært, forklarer Steinsland.