KRISTIANSAND: — Jeg gruer meg litt. Jeg har sett meg selv på tv før og tenkt; er det sånn jeg ser ut, ler Siren Gaden Rossmyr, til fvn.no.

Førstkommende lørdag dukker hun opp på tv-skjermen når hun skal duellere mot Tim Høiness fra Bodø i emnet Queen i programmet Kvitt Eller Dobbelt. Selv om programmet allerede er innspilt og duellen avgjort, er ikke nervene helt i sjakk foran lørdagens tv-sending.

- Nervøs

  • Jeg var så utrolig nervøs, men gikk inn for å vinne, sier Gaden Rossemyr.

Ideen til å delta i programmet Kvitt Eller Dobbelt fikk hun da hun fikk lyst til å teste ut kunnskapene om favorittbandet.

— Jeg følte bare at Queen hadde vært yndlingsbandet mitt lenge, at jeg kunne trengt litt penger og at det ville være morsomt å teste ut hvor mye jeg kan, forteller hun.

- Mye jeg ikke kunne

Og 18-åringen fikk testet ut kunnskapsnivået da hun ble kalt inn til audition av NRK tidligere i år.

— Det var veldig mye man måtte kunne som jeg ikke kunne fra før, men samtidig var det egentlig ganske lett, forteller hun.

Spørsmålene hun grudde seg mest til å få var spørsmål knyttet til bandets mange turneer, men etter å ha bestått en skriftlig prøve om Queen, samt deltatt i et prøveopptak, gikk kristiansandsjenta videre til lørdagens duell.

Vokste opp med Queen

18-åringen fra Søm har nærmest vokst opp med Queen, men interessen tiltok for alvor i 2003 da hun så en dokumentar om bandets avdøde vokalist, Freddie Mercury.

— Det var måten han opptrådte og sang på. Det var veldig fascinerede, forteller hun.

- Hva er favorittlåta da?

— Det går ikke an å velge favorittlåt. De har så mye forskjellig, men jeg elsker en låt som heter Crazy Little Thing Called Love og Bohemian Rhapsody.

— Ble så gode venner

- Og hvordan var det å møte motstanderen din?

— Det var så gøy! Vi var så like og ble så gode venner, sier Gaden Rossemyr, og forteller at hun fortsatt holder kontakt duellmotstanderen.

Da det ble avklart hvem av de to som gikk videre, var det med klapp og klem og lykkeønskninger. Nå ser Queen-fantasten fram til å kunne annonsere om hun gikk videre eller ikke.

— Det er utrolig vanskelig å holde seg. Når folk spør hvordan det gikk vet jeg nesten ikke hva skal si, ler hun.

Lørdag kan hun endelig slippe katta ut av sekken.