KRISTIANSAND: Da ungdomsgjengen begynte å slåss seg imellom og ramponere bussen, ble politiet varslet. Hendelsen fant sted rundt midnatt like ved Statoil-stasjonene på Vesterveien. Den erfarne kvinnelige sjåføren er sjokkert over det hun opplevde:

— Da det utviklet seg, så jeg ingen annen mulighet enn å stanse bussen og varsle politiet. Da hadde bråkmakerne begynt å slåss seg imellom, sparke og slå mot inventaret, ødelagt en takluke, et speil og knust et vindu. En av dem urinerte til og med i søppelkurven som henger bare en halv meter fra der jeg satt. Da de hadde forlatt bussen lå det igjen knuste ølflasker på gulvet.

Ravet inn

Det forteller kvinnen som sent fredag kveld hadde den tvilsomme gleden av å kjøre bussen fra Hellemyr til Kristiansand sentrum. Bussen var nesten tom da en stor gjeng med høyrøstede og tydelig rusede ungdommer ravet inn. Sjåføren forteller at hun hadde sin fulle hyre med å få tatt imot betaling.

— Jeg opptrådte bestemt og krevde at alle måtte gjøre opp for bussreisen, sette seg ned imens vi kjørte og la være å røyke og drikke alkohol. Som svar ble jeg kalt det ene stygge ordet etter det andre. Flere virret mens jeg kjørte rundt i midtgangen og nærmest hang over meg, sier sjåføren.

Spyttet på

I tillegg til å bli skjelt ut ble sjåføren spyttet i ansiktet. Noen av ungdommene prøvde ved et par anledninger å stikke hendene ned i pengevesken hennes, mens andre gjorde det de kunne for å distrahere henne. Hun opplevde situasjonen som svært ubehagelig og fant det til slutt nødvendig å utløse alarmen som bussen er utstyrt med.

Ble filmet

  • Det er svært beklagelig at våre sjåfører skal måtte oppleve noe slikt. Vi har fulgt opp sjåføren og tilbudt henne ytterligere hjelp. Hun valgte selv å gå på jobb igjen både lørdag og søndag, sier administrerende direktør Harald Vålandsmyr i Bussen Trafikkselskap.

Det var montert moderne kameraovervåking i bussen, og rutebilselskapet har derfor store forhåpninger til at politiet skal klare å finne ut hvem bråkmakerne er.

Gruer seg

— Dette gjentar seg dessverre gang på gang, og er med på å ødelegge arbeidsmiljøet vårt. Flere sjåfører har fått problemer etter å ha blitt trakassert og gruer seg til å kjøre enkelte kvelds- og nattruter med mye fyll, bråk og slåssing om bord, sier tillitsvalgt Tore Lie.