KRISTIANSAND: — Vi er et skritt nærmere, og slik jeg ser det er det nå mye mer som tyder på ja-flertall enn nei-flertall i bystyret neste uke. Min opptelling viser rundt 32 stemmer for i bystyret. Jeg er sikrere nå enn jeg har vært ført, sier ordfører Per Sigurd Sørensen, som er ihuga tilhenger av den store utbyggingen på 28.000 kvadratmeter badeland, svømmehall, velværesenter, idrettshall og hotell.

Etter byutviklingsstyrets møte forrige uke, var det noen dager totalt Aquarama. Da krevde Høyres Hans Otto Lund muligheter for todelt utbygging og mulighet til å redusere størrelsen. Frp svarte med trussel om å trekke sin støtte til prosjektet. Frp mener at det er bedre å kutte alt, enn å vedta endringer som svekker økonomien i prosjektet.

— Slik det ser ut nå, kommer Høyre, i hvert fall de aller fleste i Høyres gruppe, til å gå inn for saken i bystyret. Vi skal ha gruppemøte mandag, men volumene ligger fast. De endres ikke, selv om hotelldelen av bygget utsettes noe, sier Høyres gruppeleder Inger Skeie Hansen.

Dermed ser det ut som Frp får det som de ønsker, og partiet kommer til å stå fast på ja til Aquarama.

Det ble en lang debatt i formannskapet onsdag formiddag, som endte med at KrF, SV og Pensjonistpartiet stemte mot Aquaramaplanen (fem stemmer), mens Høyre, Frp, Venstre og Ap (åtte stemmer) stemte for.

Venstre la fram forslag om å kutte Aquarama med en etasjehøyde i forhold til makshøyden på 26 meter. Forslaget falt med minst mulig margin, syv mot seks stemmer.

— Er det mulig å kutte en etasje uten at økonomien i prosjektet blir vanskelig, prosjektleder Jan Willy Føreland?

— Det vil jeg ikke svare på nå, sier han.

Grete Kvelland Skaara fra KrF mener det er ”vilt” å bygge så stort på Marinetomta, som hun kaller byens indrefilet av et grøntområde, og hun sa hun ikke skjønner de som sier ja.

— Det Skaara kaller grøntområde står det en svømmehall og en kokkeskole på. Og en svær parkeringsplass, svarte Høyres Inger Skeie Hansen.

Ap støttet planen. Eirik Dåstøl Langeland minnet om at Ap helst ville ha utredet andre tomtealternativer.

— Men siden vi tapte den saken, innser vi at toget er gått. Nå haster det med svømmehall og idrettshall. Vi sier ja, sa han.

Venstres Dag Vige mente det er merkelig med all motstanden mot Aquarama.

— Andre byer ville hoppet i lufta over å få denne muligheten til å skape noe helt nytt og attraktivt. Men i Kristiansand skal vi være så veldig skeptiske, sa han.