KVINESDAL: 21-åringen mistet kontrollen over bilen på gamle E 39 ved Liknes, skar ut av veien, og traff et tre. Trolig omkom han momentant i det kraftige sammenstøtet med treet.

— Ved avkjørselen til Liknes kjørte han rett fram der venstrekurven begynner. Bilen dreide i luften, og traff med taket først i et stort tre. Treet var klippet rett over, opplyser operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ungdommer samlet seg

Ulykken skjedde like før midnatt. Etter det fvn.no kjenner til, skulle 21-åringen treffe venner i Liknes sentrum. Han kom kjørende i vestlig retning på riksvei 465, og havnet utfor veien få hundre meter fra sentrumsgaten.

Les også: Ung mann omkom i kollisjon med tre

Kort tid etter utforkjøringen samlet mange ungdommer seg på ulykkesstedet.

— Det var mange følelser i sving, medgir kommunalsjef Geir Bruli i Kvinesdal kommune.

Venner og pårørende ble utover natten tatt hånd om av kommunens kriseteam. Røde Kors-huset på Åmot ble åpnet opp for dem som ønsket å sitte der, og en del venner som hadde samlet seg i et bolighus fikk tilbud om å prate med prest og familieterapeut.

- Godt å komme sammen

  • De fikk et sted hvor de kunne treffes og prate om det som hadde skjedd. Også Røde Kors stilte med personell, og delte ut ulltepper. Ungdommen satt i grupper og snakket sammen. Det var en behersket stemning, og det var godt for dem å komme sammen, sier Bruli, som sitter i kriseledelsen i kommunen.

TRAFF TRE: Bilføreren omkom trolig momentant i det kraftige sammenstøtet med et tre like utenfor Kvinesdal sentrum sent lørdag kveld. (Foto: Tarald Reinholt Aas / Avisen Agder) Foto: Tarald Reinholt Aas / Avisen Agder

Søndag kveld klokken 18 åpnes Kvinesdal kirke for alle som ønsker å komme sammen i sorgen. I tillegg til sognepresten, vil folk fra kommunens kriseteam være til stede.

— Det viser seg at en del har behov for å snakke med presten, sier Bruli.

Tekniske undersøkelser

Søndag formiddag foretok krimteknikere fra politiet og Statens vegvesen sin ulykkeskommisjon tekniske undersøkelser på ulykkesstedet. Veien var våt da ulykken skjedde, og det skal ikke ha vært bremsespor på stedet.

— Det er ikke avsettinger å finne. Bilen har gått rett fram, sier Austad.

21-åringen kjørte en Opel Omega. Denne ble fullstendig knust i sammenstøtet med treet.

Mannen kjørte ut av veien få meter etter avkjørselen til Liknes. Det er 50-sone på stedet, men politiet vil ikke spekulere i om føreren har kjørt over lovlig hastighet.

Uttrykker medfølelse

  • Det er vanskelig å konstatere noen hastighet, siden det ikke er spor på stedet. Men det var stor kraft inne i bildet da bilen traff treet, sier operasjonslederen.

Både brannvesenet, politiet og ambulanser ble sendt til ulykkesstedet da meldingen om utforkjøringen kom inn klokken 23.41 lørdag kveld. Bilføreren, som var alene i bilen, ble bekreftet omkommet da første ambulanse kom til stedet.

— Jeg vil uttrykke medfølelse fra politiet, sier Austad til fvn.no.