KRISTIANSAND: Ugjerningen skjedde utenfor restaurant Sjøboden i Lillesand natt til lørdag 23. februar i år. Etter en krangel slo mannen en annen mann minst to ganger med knytteneven i ansiktet. Det første slaget førte til at offeret falt bakover mot en bil. Etter neste slag ramlet mannen med hodet i en murkant, og var bevisstløs i flere minutter.

Offeret fikk flere brudd i ansiktsskjelettet, og måtte opereres. I tillegg måtte han sy flere sting i bakhodet, der han fikk et tre centimeter langt kutt. Skadene førte til at mannen var sykmeldt i over 14 dager. I ettertid har han slitt med hodepine.

Både 42-åringen og offeret var beruset da hendelsen skjedde. Ingen av dem kan huske noe fra hendelsen, men grimstadmannen erkjenner straffeskyld fordi andre har sett at han slo. Retten legger stor vekt på vitneforklaringen fra en kvinne som så det hele.

42-åringen ble pågrepet to dager etter volden. I Kristiansand tingrett ble han dømt til 120 dagers fengsel. Han må også betale 30.000 kroner i oppreisning til mannen han slo.

Mannen er tidligere dømt for vold, flere ganger for legemsbeskadigelse.