Mandal: — Det er fortvilende, sier daglig leder, Ole Fredriksen.

Les også: Expert-innbrudd i Mandal

— Det er ikke mye gøy. En skulle jo tro at de i alle fall hadde ventet litt. At de visste om innbruddet i sist uke, og tenkte at det ikke var så mye å ta, fortsetter han.

Syv datamaskiner

Men kanskje er det nettopp det innbruddstyvene har fulgt med på. I går ble det nemlig laget en ny utstilling på veggen bak kassaapparatene. I natt ble disse tømt. Brekkjernet som ble brukt til å åpne garasjedøren og bakdøren lå igjen i butikken da Fredriksen kom på jobb.

Rundt syv datamaskiner og flere i-pod ble tatt i natt. Dette til en verdi av rundt 50.000 kroner. Natt til fredag ble rundt 10 datamaskiner tatt, pluss nær samtlige utstilte mobiltelefoner. Verdien her er anslått til et sted mellom 2 og 300.000 kroner.

Tilknytning til lokalmiljøet

Klokken 03.39 natt til onsdag fikk politiet beskjed av Securitas om at innbruddsalarmen ved butikken var utløst.

— Vi sendte en patrulje til stedet, som bekreftet at det hadde skjedd et innbrudd. Tyvene har fått med seg fire-fem bærbare datamaskiner samt et par bærbare mp3-spillere, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt.

Politiet tror det er personer med tilknytning til lokalmiljøet som står bak innbruddet. Det gjør også de ansatte om nattens innbrudd.

Fredriksen tror også at personene har vært inne i butikken og fulgt med på både varer, overvåkningskamera og inngangsmuligheter.

— Det er fortvilende. Dette har aldri vært noe problem før, sier Fredriksen, og legger til at de nå skal gå gjennom rutiner, sikring og alarm for å se om det er andre metoder de kan ta i bruk for å holde tyvene ute. Selv tror Fredriksen de har alt som skal til. Både alarm, overvåkningskamera og solide dører med solide låser. På utsiden har de også store blomsterkasser i betong for at det ikke skal være mulig å rygge inn i butikken.

— Men vil de inn noe sted, så kommer de inn uansett ser det ut som, sier Fredriksen.

Kan være samme person

Politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, sier at politiet har en følelse av at det kan være samme person som står bak begge innbruddene.

— Måtene de tok seg inn på er ganske lik, sier han. Begge gangene ble det brukt verktøy for å tvinge opp dørene. I sist uke skal innbruddstyvene ha gått inn hoveddøren. Natt til onsdag brøt de først opp garasjeporten, for så å bryte seg inn bakdøra inn til butikken.

Har fått tips

Politiet har fått tips i saken, som de nå arbeider med å sjekke ut.

— Det er utrolig viktig at vi finner ut hvem som har gjort det. Det har en svært forebyggende effekt. I tillegg er det store verdier som har blitt borte, og disse vil vi gjerne få tilbake til butikken.

Til tross for at det er tatt overvåkningsbilder fra begge brekkene, har det ikke gitt politiet særlig mange spor i saken, annet enn at det ser ut til å være en mann som står bak.

INNBRUDD: I sist uke brøt tyvene seg inn hovedinngangen. Natt til i går brøt de opp garasjedøra (t.v.) og videre inn gjennom bakdøra inn i butikken. FOTO: KARI LEA HENNESTAD