KVINESDAL: Norges mest kjente evangelist, Aril Edvardsen, gikk bort i går, 69 år gammel. Nyheten ble mottatt med stor sorg, både blant Arils nære venner i Troens bevis, og andre han møtte på sin vei.

Ordføreren og sognepresten i Kvinesdal uttrykte sorg over å ha mistet en kvindøl som satte sine spor over hele verden. Edvardsen hadde sitt hjem i Sarons dal og i Kvinesdal, men var på mange måter en verdensborger. I over 50 år reiste han rundt i verden, for å tale for både kristne, buddhister og muslimer.

Se bilder fra Edvardsens liv

Se video: — Jeg vil dø med støvlene påOrd som raushet og menneskelig varme er det som går igjen når Edvardsen beskrives av de som sto ham nær, og av de som ikke sto ham fullt så nær.

Kjell Magne Bondevik så på ham som en inspirator og Dagfinn Høybråten så på ham som et stort forbilde.

Men størst inntrykk gjorde kanskje Edvardsen på de som så ham på podiet, der han med kraft og overbevisning spredde sitt budskap. Det vises også i de hilsningene fvn.no har fått inn fra våre lesere.

«Jeg beundrer Arils energi, alltid forberedt, alltid møte mennesket med oppriktighet. Det lot til at din evne til å formidle var helt enestående», skriver Alf Eilertsen i sin hilsen.

På hjemmesidene til Troens bevis strømmer hilsnene inn. «Aril var høyt elsket og er dypt savnet», skriver en av arbeidskollegene hans.

Hvordan husker du Aril Edvardsen? Send til hilsen til nyheter@fvn.no.

Les flere hilsner i minneprotokollen Les også:

«Et tvers gjennom hederlig, flott og raust menneske er gått bort»

— Arild var en ekte kvindøl

Arild Edvardsen (69) døde i dag

Bondevik: — En inspirator

Fakta om Aril Edvardsen